ÖSK vidare i distriktscupen

ÖSK besegrade ett mycket ungt Laxå-lag i osdagskvällens match i Fastighetsbyrån-Cup.

För ovanlighetens skull kom ÖSK till spel med en 4-4-2 uppställning där mittfältet formerats i diamantform med Erik Nilsson i den defensiva positionen och Alejandro Bedoya i en synnerligen fri roll som offensiv mittfältare.

Efter en trög inledning med bara ett mål i första halvlek (Alejandro Bedoya på pass från Robert Walker) satte hemmalaget kniven mot ÖSKs strupe genom att relativt smärtfritt ta sina tre bonusmål via straffläggning innan den andra halvleken började.

Offensiv efter Laxås bonusstraffar.

Hemmaledningen plus några väl valda ord från tränarhåll i pausvilan resulterade i ett något mer engagerat spel från ÖSKs sida i den andra halvleken. Robert Walkers mål, efter en framspelning från nyinbytte Edvin Möller, redan i den 46:e minuten gjorde nog att målpaniken aldrig hann sätta sin prägel på ÖSKs spel. Ytterligare två mål under de återstående 43 minuterna skulle ta ÖSK vidare under förutsättning att man kunde freda sitt eget mål. En till synes inte helt omöjlig uppgift. Kvitteringen kom också efter en knapp timmes spel då Laxå inte kunde rensa bort bollen från sitt straffområde efter en hörna. Via ett spänstigt hopp från stillastående nickade Glenn Holgersson in det kvitterande  3-3-målet.

Bra räddning av kapten Westman.

Laxås i princip enda chans i matchen kom några minuter senare. Mindre övertygande spel i ÖSKs försvarsområde gör att en av Laxås anfallare plötsligt är fri med Peter Westman. Peter kommer ut bra och blir väldigt stor framför den tilltänkte målgöraren och dennes skott blockeras effektivt av ÖSKs målvakt och lagkapten.

Som avslutning på några händelserika minuter kring heltimmesmarkering kan slutligen Robert Walker göra sitt andra och ÖSKs fjärde mål i den 63:e matchminuten och svartvitt var således i ledningen igen.

Inbyten i parti och minut.

Med det fjärde målet säkrat byter dagens coach Richard Nilsson i snabb takt in hela sin bänk så när som på reservmålvakten Peter Rosendal. Som vanligt vid massbyten av detta slag tappade matchen mycket av sin karaktär. De inbytta spelarna från ÖSK Ungdom hade tillsammans med de kvarvarande A-lagspelarna inga problem med att kontrollera matchförloppet. Fast enmålsledningen kändes onödigt knapp från läktarhåll. Ett rätt tröttkört värdlag orkade dock aldrig att samla ihop sig för att sätta press på ÖSKs försvarslinjer. ÖSK å sin sida fick inte in något ytterligare mål. Fast utomordentligt nära var det när Glenn Holgersson får en riktigt bra träff på matchens sista spark (skulle det visa sig). När bollen är halvvägs till mål väljer domaren att med hjälp av sin pipa förkunna att matchen var slut.

Robert Walker poängkung.

Tråkigt för Glenn, som under matchen visade att precisionen i vänsterfoten inte försvunnit under den långa skadefrånvaron. Plus i övrigt till Alejandro Bedoya som bara spelade en halvlek, men under denna visade upp en minst sagt imponerande arbetskapacitet. Robert Walker blev matchens poängkung med två mål och en assist. Edvin Möller stod för framspelningarna till Roberts båda mål. Bredvid Robert i tvåmannaanfallet var Robin Staaf mycket skott- och angreppsvillig, men kanske var det bristande matchrutin som gjorde att inget av hans skottförsök gav någon utdelning. Med tanke på hur länge han varit borta från spel så såg han förvånansvärt pigg och löpvillig ut. Peter Westman i ÖSK-målet hade inget att göra så när som på den kanske matchavgörande räddningen han stod för mot den frispelade Laxåanfallaren.

ÖSK går nu vidare till kvartsfinal i cupen, där man kommer att möta FK Bosna 92, som i år är ett av topplagen i div 4.

Unga motståndare.

Ett väldigt ungt Laxålag där så gott som alla startspelarna har ett personnummer med 9 som förstasiffra skall ha all heder av sin insats. Försvarsmässigt stod man upp mycket bra matchen igenom mot ett både äldre och mer rutinerat motståndarlag.

Matchfakta: Laxå IF - Örebro SK 3-4 (0-1)

17. 0-1 Alejandro Bedoya (Robert Walker)

46. 1-1Richard Pettersson (bonusstraff)

46. 2-1 Emil Andersson (bonusstraff)

46. 2-1 Petter Lantz (bonus straff)

46. 3-1 Dennis Jonsson (bonusstraff)

46. 3-2 Robert Walker (Edvin Möller)

58. 3-3 Glenn Holgersson

65. 3-4 Robert Walker (Edvin Möller)

Gult kort (ÖSK)

: Erik Nilsso

n

Publik:

250

Laguppställning:

Målvakt:

Peter Westman (k)

Backar:

Joakim Gren, Bertin Zé, Oskar Johansson, Glenn Holgersson

Mittfält:

Boris Lumbana, Alejandro Bedoya (46) (off.), Erik Nilsson(72) (def.), Per Johansson (76)

Anfall:

Robert Walker, Robin Staaf (72

)

Ersättare:

Peter Rosendal (mv), Daniel Björnqvist (76), Simon Karlsson (72), Christopher Kihlgård (72), Edvin Möller (46)

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908