Platt fall i Göteborg

Förstora bilden

ÖSK fick inte mycket vettigt utträttat på Gamla Ullevi när man gästade GAIS på måndagkvällen. Hemmalaget gjorde 1-0 redan efter tio minuter och de svartvita lyckades aldrig riktigt komma in i matchen.

Slutresultatet skrevs till 3-0.

Knappa fyra tusen hade hittat till Gamla Ullevi för att beskåda matchen mellan GAIS och ÖSK. De flesta kunde nöjt se de grönsvarta ta ledningen efter en precis lyftning från vänsterkanten in till Pär Ericsson, som snyggt lobbnickade in bollen.

ÖSK hade väldigt svårt att hålla i bollen under den första halvtimmen och hade knappt något kontrollerat spel på offensiv planhalva. Istället hade GAIS några heta lägen att öka på ledningen. Bland annat hade man ett friläge för Ericsson, ett bra läge där Ericsson fintade ner Alvbåge och hade öppet mål men sköt utanför, och en frispark som styrdes i insidan av stolpen av Fredrik Lundgren.

I inledningen av andra halvlek försökte ÖSK lyfta upp spelet, och lyckades också till en början. Fredrik Nordback hade ett hårt pressat skott som skruvade sig en bit utanför; egentligen ÖSK:s första målchans i matchen.

Tjugo minuter in i andra halvlek kom dock 2-0 för hemmalaget, efter en grov miss i ÖSK-försvaret. Wanderson avslutade ett två-mot-ett-läge säkert efter en sidledspassning i straffområdet.

Någon minut efteråt hade ÖSK en jättechans när en lyftning nådde Roni Porokara bakom GAIS mittbackar. Jankulovski var dock snabbt ute och gjorde sig stor, och fick undan bollen till en resultatlös hörna.

ÖSK hade en sista chans när Robin Staaf dribblade sig fram mellan två GAIS:are på högerkanten och slog in bollen till Alejandro Bedoya. Amerikanens direktvolley räddades dock av målvakten.

Istället kunde GAIS göra 3-0 genom Wanderson, som fintade bort Almebäck och rullade in 3-0 sådär enkelt som bara en brasse kan.