Information gällande vår protest

Information gällande vår protest okvalificerad spelare

Med anledning av den massmediala uppmärksamheten gällande vår protest om eventuell okvalificerad spelare i GAIS vill ÖSK Fotboll förtydliga sin ståndpunkt.

Då det kom oss till känna via media att GAIS eventuellt spelat med okvalificerad spelare i vårt bortamöte 28 september förhörde vi oss med Svenska Fotbollsförbundets enhet för spelarövergångar om hur dessa ärenden bör hanteras, om vi behövde agera eller om Svenska Fotbollsförbundet själv agerade i frågan.

ÖSK Fotboll fick till svar att för att saken skulle prövas så måste ÖSK Fotboll lämna in en protest.

För ÖSK Fotboll är det viktigt att saken prövas så att tävlingsbestämmelserna i sig efterlevs då Svenska Fotbollsförbundet själv inte agerade i frågan.

Det är viktigt för ÖSK Fotboll och vad vi förstår även alla andra klubbar i fotbollssverige att veta vilka regler som gäller, helt enkelt vad vi har att rätta vår verksamhet efter.

Det är ytterst med denna anledning som vi såg det självklart att pröva ärendet.

Huruvida aktuell spelare är okvalificerad eller inte och vilken konsekvens detta medför är inte upp till oss som enskild klubb att bedöma, utan detta är Svenska Fotbollsförbundets sak och ansvar, vi har bara tagit vårt ansvar att tillse att saken får prövning.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908