Gedigen insats gav tre poäng mot Gefle

ÖSK svarade för en av säsongens bästa insatser när man besegrade Gefle hemma med 2-0. Det var Magnus Wikström som spräckte nollan efter en hörnvariant en timme in i matchen, och några minuter senare spädde nyförvärvet Adriano på med ett riktigt kalasmål.

Endast 6 567 åskådare hade sökt sig till Behrn Arena för att bevittna det allsvenska mötet mellan ÖSK och Gefle på måndagkvällen. En av de var den strokedrabbade Yunus Ismail, som knappast kunde fått en trevligare match att titta på.

ÖSK ställde upp med en del förändringar i laget, då både Adriano och Alejandro Bedoya var med från start, och det var också de två tillsammans med högeryttern Marcus Astvald som var piggast i matchinledningen.

Första målchansen fick just Bedoya som blev fint framspelad av Astvald i den nionde minuten. Amerikanen drog till direkt med högerdojan, men Mattias Hugosson i Gefle-målet svarade för en snygg räddning.

Det mesta handlade om de svartvita i den här matchen, och man var mycket nära att ta ledningen också efter 20 minuters spel. Adriano sköt ett skott som Hugosson lämnade retur på, och Nordin Gerzic var där och fiskade upp bollen. Via Astvald blev det återigen skottläge för Bedoya, vilket denna gång resulterade i en högerhörna. I andravågen efter den lyfte Astvald in en boll mot Porokara vid bortre stolpen. Porokara nickade ner bollen till Adriano som fanns mitt framför mål, men bollen fastnade återigen på Hugosson. Sen visade det sig också att linjemannens flagga var uppe.

Gefle gjorde sitt bästa för att försöka dra ner tempot, medan ÖSK å sin sida gjorde allt för att hålla det uppe. Publiken hakade på och stöttade hemmalaget, och det blev bra tryck på arenan nu när den östra läktaren tagit form.

Bedoya fanns överallt och visade stor beslutsamhet under den första halvleken. I den 25:e minuten drog han iväg ett distansskott med vänstern, som gick strax utanför.

När Gefle fick möjlighet att kontra var försvaret hur stabilt som helst. I den 36:e minuten hade man ett bra läge efter en ÖSK-hörna, men uppoffrande hemjobb av de svartvita redde ut situationen långt innan den nådde Alvbåge i målet.

0-0 stod sig till halvtid, trots det markanta spelövertaget för ÖSK. De svartvita trummade oförtrutet på när andra halvlek blåstes igång och fortsatte tålmodigt skapa målchanser. I den 52:a minuten drev Nordin Gerzic med fart upp bollen centralt och var sånär att hitta medföljande Alejandro Bedoya, men en försvarare lyckades i sista stund få undan bollen till hörna.

Efter en timmes spel kom så äntligen ledningsmålet. Nordin Gerzic slog en snabb, kort högerhörna till Roni Porokara som förlängde in till Magnus Wikström, som bokstavligen dundrade in bollen i nätmaskorna. Och bara tre minuter senare blev det 2-0. Nordin Gerzic vann bollen med en "Kihlberg-tackling" på egen planhalva, spelade fram Marcus Astvald som avancerade inåt från högerkanten. Mackan spelade fram Adriano i straffområdet och ur snäv vinkel placerade brassen in bollen i nättaket bakom en besviken Hugosson.

Det mesta av matchen dog i och med 2-0-målet. Gefle förmådde aldrig riktigt lyfta upp och sätta press på ÖSK; snarare var det betydligt närmare att ÖSK kunde göra 3-0. Faktum är att Gefle endast hade ett avslut efter 2-0-målet, och i slutminuterna kunde hemmalaget rulla boll på ett ganska bekvämt sätt.

Till matchens lirare utsågs välförtjänt Alejandro Bedoya för ÖSK och lika välförtjänt Mattias Hugosson för Gefle. Även Hugosson belönades för övrigt med applåder från hemmapubliken.