"En av våra bästa 90-minutare"

Förstora bilden

Sixten Boström och Urban Hammar var överens om det mesta efter matchen, dock var den ena såklart mer nöjd än den andra.

Det var gästernas Urban Hammar som fick ordet först på presskonferensen.

 

-Det var en gedigen insats av ÖSK, som spelade bra fotboll på hög nivå. Det var nog uppenbart för alla närvarande, sa den före detta ÖSK-tränaren.

 

-Vi fick inte broms på deras höga bolltempo och blev pressade på båda kanterna. Bedoya och Gerzic var spelbara på ytor som vi sagt att de inte får vara spelbara på, och Astvald är verkligen en spelare man får se upp med.

 

Hammar fortsatte med att konstatera att Gefle ändå hade med sig 0-0 till halvtidsvilan, och att man hade ambitionen att komma igång med ett eget spel i andra halvlek.

 

-Men all statistik stöder matchbilden. ÖSK vann skotten med 19-3 och bollinnehavet med 66-34. Målen, som var riktigt snygga, kom inte oväntat på något sätt. Vi var aldrig riktigt med i matchen. När spelet jämnades ut en aning, då stod det redan 2-0. Men vi får också göra dåliga matcher ibland.

 

På frågan om det var extra jobbigt att förlora på Behrn Arena mot ÖSK svarade Hammar med ett brett leende.

 

-Ja, jag kan säga som så att jag håller med om det.

 

Sixten Boström å sin sida förklarade sig mycket nöjd och stolt över sitt lag.

 

-Det var en av våra klart bästa 90-minutare. Passningssnabbheten och rörligheten gör att vi får lägen och ytor. Precis de ytorna som Urban pratar om. Vi försökte komma rättvända mellan deras mittfält och försvar, och även ha yttrar som fyller på centralt istället för att stanna på kanten. Både Bedoya och Gerzic gör en fin match, och vi hade en rörlig spets i Adriano. Det är så här det ska se ut, det är så här vi vill spela.

 

Sixten berättade också att man talat om vikten att ha tålamod och att inte låta Gefle göra hemmalaget frustrerat.

 

-I paus kan man säga att båda lagen fått det de ville. De hade 0-0 med sig, och vi hade vårt spel. Det är viktigt att inte börja stressa för att man inte får utdelning. Det är ju det Gefle vill; att vi ska tappa tålamodet och börja slå sämre bollar så att de får möjlighet att ställa om. Jag vill också passa på och berömma vårt försvar idag. Det är svårt att vara på sin vakt i 93 minuter när det kommer så få bollar som det gjorde idag.

 

 

Hanna Kaapola

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908