Talangtruppen: Stora siffror i Ölme

Då ÖSK Ungdom mötte IFK Ölme på bortaplan blev det för andra veckan i följd tennissiffror i matchrapporten. Inga gem till motståndaren den här gången dock. Matchen slutade nämligen 0-6.

I ett tidvis kraftigt regn möttes ÖSKs talanger och IFK Ölme på en efter omständigheterna bra plan, även om en och annan spelare halkade till litet väl ofta. Bäst halkade ÖSK som redan i den tionde minuten kunde ta ledningen genom Edvin Möller. Micke Jidsjö samspelar med Edvin i straffområdet och Edvin avlutar med skott som touchar en Ölme-försvarare och ställer hemmamålvakten.

Rött för Jimmy Andersson

Efter ledningsmålet kontrollerar ÖSK matchen på ett bra sätt. Ölmes anfall inskränker sig till långbollar mot lagets notoriske målskytt Saeed Rashid, men ÖSKs mittbackar gör ett bra jobb och låter inte Rashid komma till några lägen, där han på allvar kan hota ÖSK-målet. ÖSK skapar betydligt mer framför motståndarmålet men den riktiga kraften i avslutningarna saknades.Efter ca. halvtimmens spel får Ölme sin lagkapten Jimmy Andesson utvisad. Det börjar med att Ölmes mittback Nicola Cimesa får en varning efter att ha härsknat till mot Micke Jidsjö efter en tuff närkamp. Cimesa varnas och Andersson tar ett ordentligt snack med matchdomaren. Så ordentligt att han själv får ett gult kort som sekunderna senare dubbleras, vilket alltså resulterar i en utvisning. Från läktarhåll ser det något omotiverat ut, men Andersson har å andra sidan varit med så pass länge, att han borde veta vilka domare i serien man inte skall försöka snacka med.

Två mål till i slutet av första

Efter utvisningen får ÖSK givetvis ett ännu bättre grepp om spelet. Rashid får ensam stå för Ölmes offensiva spel och det är inte många bollar som hittar fram till honom. De som gör det slår han utanför utan att nämnvärt hota Peter Rosendals nolla. ÖSK å sin sida fortsätter att mala på och får två gånger utdelning innan halvleken är avklarad. I den 45:e minuten gör Daniel Björnqvist en löpning efter högerkanten och inne i straffområdet spelar han snett inåt-bakåt till en fri Viktor Lindqvist, som kan slå in sitt första mål för talanglaget. Viktor gjorde också mål i distriktscupen mot Bosna tidigare i veckan, så det verkar ha lossnat med målskyttet för mittfältets evighetsmaskin.I den andra övertidsminuten kan sedan Edvin Möller öka på ledningen med ett mål som påminner en hel del om det andra. Den här gången är det Adam Botvidsson, som river upp hålen i Ölmes vänsterförsvar och hans passning hinner faktiskt passera några vitskjortor innan Edvin sätter den i mål.

Kontrollerad andra halvlek

Med en tremålsledning och en man mer på plan var väl matchen i princip redan avgjord då spelarna kom ut till andra halvlek. Ölme försökte till att börja med att morska upp sig anfallsmässigt, kanske inspirerade av IFK Örebro comeback förra helgen. Några större farligheter skapar man dock inte från hemmalaget sida. Istället blir det Boris Lumbana för dagen vänsterback som slutgiltigt släckar alla hemmahopp. Efter en monsterlöpning över hela planen får han bollen i straffområdet och ger sig inte förrän han dribblat av alla försvarare inom synhåll inklusive Ölmes målvakt för att sedan han rulla bollen i mål.

Edvins hat-trick

Minuterna därefter gör Edvin Möller sitt tredje och ÖSKs femte mål. För framspelningen står inbytingen Joakim Ring, som efter att ha drivit upp bollen genom ett övergivet mittfält frispelar Edvin, som drar målvakten och gör sitt tredje. Ett mål till hinner det bli innan domaren blåser av matchen. Kalle Holmberg slår en boll mot bortre som Ölmes målvakt inte får grepp på. Adam Botvidsson och Jonathan Ring är båda framme och hugger på den och det är Jonis som får den över mållinjen.

Lasse Zetterlund nöjd med allt

ÖSKs tränare var nöjd med det mesta efter matchen. - Det var framför allt en bra arbetsinsats av laget. Alla jobbar hårt matchen igenom och det är fantastiskt bra att vi gör sex mål igen. Viktor Lindqvist var grym idag och gjorde nog sin bästa match för året. Jag bytte ut honom för att jag inte ville slita för hårt efter matchen mot Bosna i veckan. Detsamma gällde de övriga bytena. Edvin Möller gör också en väldigt bra match med sina tre mål och det syntes att han var väldigt spelsugen.

Matchfakta: IFK Ölme - ÖSK Ungdom 0-6 (0-3)

10. 0-1 Edvin Möller (Michael Jidsjö)

45. 0-2 Viktor Lindqvist (Daniel Björnqvist)

45. 0-3 Edvin Möller (Adam Botvidsson)

65. 0-4 Boris Lumbana (?)

68. 0-5 Edvin Möller (Jonathan Ring)

90. 0-6 Jonathan Ring (Kalle Holmberg)