Talangtruppen: En fredagskväll i Ölme

Förstora bilden

För ÖSK Ungdom väntar i den 18:e omgången en knepig bortamatch mot IFK Ölme.

Förra veckans omgång definierade på sätt och vis ÖSKs situation inför slutomgångarna i div 3 Västra Svealand och då tänker jag inte så mycket på ÖSKs målrika match mot IFK Örebro. Istället var det uppgörelsen på Grenadjärvallen två timmar senare mellan hemmalaget Rynninge IK och FBK Karlstad som fick stor betydelse för ÖSKs del för de sista fem omgångarna. Karlstadslaget vann den matchen och ligger alltså fortfarande på kvalplatsen en poäng före ÖSK. Med ett relativt "lätt" program framför sig så blir det nog inte så många fler poängförluster för FBKs del. ÖSK är alltså mer eller mindre tvingade att gå för vinst i samtliga återstående matcher.

IFK Ölme

Den första tuvan på ÖSKs eventuella väg mot kvalrättigheterna heter IFK Ölme - ett lag som ÖSK inte brukar ha så lätt för på bortaplan. För två år sedan vann kristinehamnslaget rätt lätt en tidig vårmatch med 3-1 och förra året utspelades Slaget på Brovallen. En match i vilken domaren Mattias Schollin visade upp det gula kortet 11 gånger och det röda två. ÖSKs andel inskränkte sig dock till fyra gula. Resten stod hemmalaget för. Fotbollsdelen av den matchen slutade 3-3 efter det att ÖSK hämtat upp ett 3-1 underläge.

Bra år för Ölme

I år har IFK Ölme tagit ett definitivt steg uppåt i serietabellen och var tills dess att man gick på pumpen mot Karlstad BK i den senaste omgången med och slogs om i alla fall kvalplatsen. Nu ligger man fem poäng efter ÖSK och seger i fredagsmatchen är rimligen den sista möjligheten för Ölme, att hålla någorlunda kontakt med täten. Man får således räkna med ett motiverat motståndarlag. Lagets främsta målskytt är Saeed Rashid som gjort 16 av lagets 33 mål under de 17 matcher som spelats. En anfallare som ÖSK definitivt får lov att se till att man har ordentlig kontroll på.

Varierande höstform.

Ölme började höstsäsongen på ett mycket övertygande sätt med tre vinster och målskillnaden 11-0. Sedan dess har det gått betydligt trögare och i den senaste omgången blev det ordetligt med stryk av serieledarna. Matchen rapporteras dock ha varit jämnare än vad siffrorna antyder och Ölme höll faktiskt jämnt resp. ledde en bit in i den andra halvleken.

IFK Ölmes höstmatcher

FBK Karlstad - IFK Ölme   0 - 3

IFK Ölme - IFK Örebro  5 - 0

Arboga Södra IF - IFK Ölme  0 - 3

IFK Sunne - IFK Ölme  1 - 1

IFK Ölme - Sköllersta IF  1 - 1

Karlstad BK - IFK Ölme  5 - 2

ÖSK Ungdom

Talanglaget verkade att vara på väg mot en riktig storseger mot IFK Örebro förra helgen, men efter en 6-1 ledning tappade man koncentration och släppte upp gästerna till 6-4. Trots målraset på slutet är man säkert med en viss distans till matchen rätt nöjda över den egna målproduktionen. På de senaste fyra matcherna har ÖSK gjort 16 mål, vilket är mycket glädjande med tanke på hur förtvivlat svårt laget hade att få bollen i mål tidigare under säsongen. Tillskotten från A-truppen i form av Michael Jidsjö, Gustaf Lundholm och James Frempong har givetvis hjälpt en hel del, men även lagets "ordinarie" spelare har bättrat på sin målproduktion en del.

ÖSKs höstmatcher

Rynninge IK - Örebro SK Ungdom   1 - 1

Örebro SK Ungdom - Kungsör BK  1 - 1

Adolfsbergs IK - Örebro SK Ungdom  1 - 3

Örebro SK Ungdom - Örebro Syrianska BK  4 - 0

FBK Karlstad - Örebro SK Ungdom  1 - 3

Örebro SK Ungdom - IFK Örebro  6 - 4

Frempong saknas

Mot Ölme kommer dock ingen James Frempong till start. Han är ju i England och provtränar med Watford. Saknas gör även Johan Bolin. Mittbacken är igång igen efter sin knäskada, men den här veckan blir det ÖSK Söder för hans del i seriefinalen mot Bosna 92. Axel By, som haft en stadig plats på bänken, och varit förste reserv på vänsterbackplatsen saknas även han. För hans del beror det på sjukdom. Tillbaka i truppen är Sebastian Scharnke efter en stark insats för ÖSK Söder mot IFK Kumla förra veckan. Dessutom finns det fortfarande en ledig plats som eventuellt kommer att besättas. Om och av vem beror i första hand på vilka spelare utöver Johan Bolin, som tas ut för ÖSK Söders match.

Matchen spelas på Ölme I

P

IFK Ölme har under de senaste säsongerna spelat sina matcher på Brovallen, centralt inne i Kristinehamn. Från och med denna säsong har man dock flyttat ut till Ölme IP igen, så det är ingen idé för eventuella besökande örebrore att åka in i Kristinehamn. Fortsätt E18 i riktning mot Karlstad fram till Ölme (Stolpen) istället.

Spelartrupp:

Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Karl Holmberg, Michael Jidsjö, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustaf Källberg, Boris Lumbana, Gustaf Lundholm, Viktor Lindqvist, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal (mv), Sebastian Scharnke, Axel Svedberg (mv)

IFK Ölme - ÖSK Ungdom Ölme IP, 28 aug. kl 18:30.

 

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908