Vinst och förlust i dubbellandskamp

Förstora bilden

Det blev en dubbellandskamp i flera avseenden för ÖSKs unga talanger Andreas Ståhl och David Rohlén då Sverige mötte Finland i Västerbotten.

För Sverige började landskampsutbytet inte så bra. Det blev förlust med 2-1 i den första matchen som spelades i tisdags. Men i dagens returmöte gick det bättre och Sverige kunde vinna med hela 3-0.

Förbundskapten Roland Larsson var nöjd över att laget idag förvaltade sina lägen bättre men framförallt prisade han försvarsarbetet,

.

- Vi har haft fokus på försvarsspelet den här samlingen och det är givetvis roligt när det sitter. I första halvlek har de nog inte en enda målchans, vi spelar tätt och bra. Vi har bra backspelare och får hålla nollan, det känns väldigt bra.

I returmatchens backlinje fanns det två spelare med ÖSK som hemadress. Andreas Ståhl, som verkligen fick spela dubbelt, då han var startspelare i båda matcherna. David Rohlén, som i tisdags fick sitta på avbytarbänken, fick idag liksom Andras göra fulla 80 minuter, vilket är matchtiden för 15-åringarna. David hann dessutom med att göra debut som lagkapten i och med att han fick ta över bindeln efter 60 minuters spel.

ÖSKs talangutvecklare Håkan Juhlin, som redan hunnit med att tala med grabbarna efter dagens match, rapporterar att allt har gått bra och att ÖSKs två färskaste landslagsmän är mycket nöjda över att ha gjort sin landslagsdebut.