Talangtruppen: Målrikt på Behrn

Förstora bilden

ÖSK Ungdom såg ut att rusa mot en riktig storseger när Michael Jidsjö slog in 6-1 målet mot IFK Örebro efter 51 minuter. Men när matchen blåstes av stod det istället 6-4.

ÖSK Ungdom bjöd på årets bästa anfallsfotboll, då laget mötte IFK Örebro på Behrn Arena. Under första halvlek vill säga. När Michael Jidsjö några minuter in i den andra halvleken gjode 6-1, så borde IFKarna ha resignerat och givit upp. Men istället samlade man ihop sig och utnyttjade sina chanser på bästa möjliga sätt. Medan ÖSKarna nästan helt envisades med att driva bollen tills man blev av med den, så kunde IFKs duktige mittfältare Josef Mettou med tre tunga skott från straffområdesgränsen se till att slutsiffrorna hyfsades till ordenligt. Säkert väldigt värdefullt för hans lag som är indraget i en nedflyttningsstrid, som mycket väl kan komma att avgöras på målskillnad.

Mål var 10:e minut

Allt började annars väldigt bra. Redan i den andra minuten kunde Michael Jidsjö göra 1-0 till hemmalaget snyggt framspelad av Edvin Möller. Därefter ploppade det in ett hemmamål i princip en gång var 10:e minut ända tills dess att Micke gjorde 6-1 i den 51:a minuten. Men där någonstans tog inspirationen slut. Ja, helt slut tog den inte men det svartvita målgörandet gjorde det, även om ÖSK även fortsättningsvis hade några riktigt feta chanser att öka på målskörden. Istället var det IFK som samlade ihop sig och tog hand om de få chanser de erbjöds. Deras andra och tredje mål kom på andrabollar efter hörnor. Josef Mettou var vid båda tillfällena påfallande ensam någonstans vid ÖSKs straffområdeslinje. Två hårda pressade skott genom gröten av spelare framför mål - kanske något tursamt men väl tagna. Det var även Mettou som på övertid plockade bollen av ÖSK-försvaret och från i princip samma position, som han gjort andrabollsmålen på slog han in sitt tredje och lagets fjärde. Mettous tre mål var för övrigt de första han överhuvudtaget gjort under säsongen.

Michael Jidsjö tremålsskytt

Ensam om ett hattrick i denna match blev han dock inte. Även ÖSKs Michael Jidsjö stod för den bedriften genom att utöver inledningsmålet göra ÖSKs fjärde och sjätte mål. Vid båda tillfällena var det Adam Botvidsson som stod för assistansen. Adam hade för övrigt en riktigt bra dag och har kommit igång ordentligt efter fotskadan i somras. Med i målprotokollet kom också han efter det att IFKs målvakt tappat bollen i en rörig situation hårt uppvaktad av Micke. James Frempong stod över Karlstad-resan förra helgen, men i denna match var han i högsta grad med. James, som med tanke på sina tidigare skadekänningar för säkerhets skull bara spelade en halvlek, såg väldigt spelsugen ut och ställde till med en hel del oreda för IFK -försvaret längs vänsterkanten. ÖSKs femte mål stod han själv för efter en blixtrande soloraid över halva planen, som avslutades med ett hårt skott ribba in. Han hann även med att skaffa sig en assistpoäng, då han spelade fram Gustaf Lundholm till 2-0 målet. Hos motståndarna gjordes det första målet av Nicklas Johansson vid ställningen 5-0. En riktigt snygg akrobatiskt utförd volleyträff på ett inspel från kanten. Johansson var också den som oroade mest innan Mettou fick fart på sitt målskytte i andra halvlek.

Bra i första men risigt i andra

Efter en match av den här karaktären är det svårt att dela ut några individuella omdömen. Allt såg så väldigt bra ut under första halvlek och de tre A-truppsspelarna lyfte sina medspelare minst en klass. Spelet var rörligt och snabbt. Bollen gick ibland som på ett snöre fram till mål och IFKs attackförsök avväpnades enkelt. I andra halvlek körde man sedan fast i alltför många enmansanfall, samtidigt som man släppte till två mål på fasta situationer och dessutom tappade bollen vid IFKs fjärde. Det var dessutom inte IFKs enda gratischans i den andra halvleken, men de övriga resulterade lyckligtvis inte

Micke, James och Adam ÖSK-toppar

Michael Jidsjö med sina tre mål var ÖSKs bäste spelare i hård konkurrens med James Frempong. Båda hade ju dessutom hunnit av planen då raset började. Plus även till Adam Botvidsson för hans mål, två målgivande passningar och rörlighet matchen igenom. Det defensiva spelet visade överraskande nog upp en hel del brister, även om i alla fall hörnmålen skall tas på det kollektiva kontot. Så gott som alla spelare befann sig ju i straffområdet då Mettou prickade in sina två första. Trots de fyra insläppta målen har ÖSK så här långt visat upp seriens starkaste försvarsspel. Att IFK Örebro inte är någon favoritmotståndare visar det faktum, att det är IFK som gjort nästan hälften (sju av sexton) av de insläppta målen.Från helgens övriga matcher kan noteras att FBK Karlstad slog Rynninge IK, vilket innebär att ÖSK Ungdom avancerade en placering och nu är ensamma kvalutmanare en poäng efter FBK Karlstad som för tillfället håller kvalplatsen.