Landslagsdebut för Andreas Ståhl

Förstora bilden

ÖSKs vänsterback Andreas Ståhl finns med i startelvan då Sveriges yngsta landslag spelar sin premiärmatch.

Idag och på torsdag spelar Sveriges yngsta fotbollslandslag sina två första landskamper. Det är pojkar födda 1994, som i två matcher i Västerbotten möter jämngamla motståndare från Finland.

Kvällens match, med avspark klockan 18:00, spelas i Norsjö och torsdagsmatchen går av stapeln i Skellefteå. Vänsterback  i Sveriges premiärlandslag är Talangtruppens och ÖSK Söders Andreas Ståhl, medan ÖSKs mittback David Rohlén får börja sin landslagskarriär på bänken.

Innan det blir dags för hemresa igen har säkert även mittbacken David fått pröva  på hur det känns att spela i blågult. Förbundskapten Roland Larsson räknar nämligen med att ge samtliga spelare speltid under de två landskamperna.

ÖSK har det för övrigt numera väldigt väl förspänt med duktiga yngre försvarsspelare. 17-årige Nils Carlsson var med på en landslagssammandragning för någon månad sedan och i div 3-laget ÖSK Ungdom har den 16-årige backen Axel By stått för flera lovande insatser som startspelare.

Samtliga dessa spelare tränar med Talangtruppen, men representerar i seriespelet olika föreningar i ÖSKs fotbollsfamilj. Andreas Ståhl och Nils Carlsson tillhör ÖSK Söder, men kan tack vare farmarklubbavtalet mellan div 3-laget och Söder även rycka in i div 3-laget om det skulle behövas. David Rohlén spelar fortfarande sin fotboll hos ÖSK Ungdom (Ekäng), som ju efter bolagiseringen av ÖSKs elitverksamhet har sina pojklagssspelare registrerade hos ÖSK Fotboll.

Svenska Fotbollförbundet:

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908