Talangtruppen: Hemmamatch mot IFK Örebro

ÖSK Ungdom mot IFK Örebro - en enkel match? Inget kan vara felaktigare. IFK Örebro har nästan satt i system att plocka oväntade poäng av ÖSKs talanglag.

Mötena mellan ÖSK Ungdom och IFK Örebro bjuder ofta för att inte säga alltid på överraskningar. Ifjol tog IFK poäng av ÖSK på Behrn Arena genom ett frisparksmål på övertid. När ÖSK sedan på hösten reste upp till Brickebackens IP för spel på B-planen (A-planen var för tillfället vattenskadad), så fick ÖSK Adam Botvidsson utvisad redan efte en kvart efter två snabba gula kort från Salko Basics kortlek. Vad hände sedan? Jo, ÖSK stod som segrare med 3-0 då matchen var slutspelad. I vårens bortamatch tvingades ÖSK, seriens försvarsstarkaste lag, att släppa in tre mål mot IFK Örebro. Efter 16 omgångar så har 25 % av alla mål som ÖSK släppt in gjorts av ett i övrigt rätt beskedligt anfall - IFK ligger för närvarande 10:a av 12 lag, när det gäller gjorda mål. Så man frågar sig oroligt vad lördagsmatchen kommer att bjuda på.

IFK Örebro.

Efter att ha spelat sig igenom en rätt stabil återkomstsäsong förra året (seriesexa på 35 poäng, fjärran från både upp- och nedflyttningsstrecken) så ser det i år något knepigare ut för laget. Serietabellen har ju i år blivit extremt skiktad, med sex lag som slåss om de bästa platserna och sex andra som kämpar för att undvika relegering. Förutsättningarna i bottenstriden är rätt tuffa, eftersom tre lag kommer att flyttas ner. Länge såg det ut som om två av de tre nedflyttningsplaterna var vikta för Arbogas Södra resp. Kungsörs BK, men nu har dessa lag börjat röra på sig, vilket gör att lag som IFK plötsligt dragits in i striden om fortsatt div 3-spel.

Svagt bortaspel

IFK har i år varit ett typiskt hemmalag och bärgat större delen av poängskörden i Örebros sydligare delar. På hemmaplan har man tagit 11 poäng och uppvisar med 17-11 på åtta matcher en rätt hyfsad målskillnad. På bortaplan har det varit värre. Det har bara blivit sex poäng via segrar över Adolfsberg och Sköllersta och målskillnaden är förfärliga 3-15. Laget saknar en utpräglad målskytt - kanske en av anledningarna till att det blivit så tungt i år. De 20 mål som laget gjort fördelar sig på hela 12 olika spelare.

IFK Örebros höstmatcher.

Arboga Södra - IFK Örebro 1-0

IFK Ölme - IFK Örebro 5-0

IFK Örebro - IFK Sunne 1-1

Sköllersta IF - IFK Örebro 1-2

Karlstad BK - IFK Örebro 3-1

ÖSK Ungdom.

Till skillnad mot lördagens gäster kan ÖSK Ungdom visa upp en bra höstform och laget är obesegrat sedan serien vände. Efter två oavgjorda matcher mot Rynninge resp. Kungsör, så fick laget förstärkning i form av några spelare från A-truppen. Sedan dess har laget radat upp tre segrar - bland annat mot toppkonkurrenterna från Örebro Syrianska och FBK Karlstad. Desutom har den tidigare tröga målproduktionen förbättrats avsevärt. Nog så viktigt eftersom kampen om serieseger och kvalplats mycket väl kan komma att avgöras på målskillnad. I dagsläget är ÖSK ett mål sämre än Rynninge som ligger på samma poäng, men man är hela 13 mål bättre än FBK Karlstad, som ligger poängen före.Vid en vinst mot IFK Örebro är ÖSK "garanterade" ett avancemang på minst en placering i serietabellen. I en annan match i omgången möts nämligen Rynninge och FBK Karlstad och med en trepoängare för ÖSK kommer man att passera förloraren i den matchen och båda två om det mötet skulle sluta oavgjort.

ÖSK Ungdoms höstmatcher.

Rynninge IK - ÖSK Ungdom 1-1

ÖSK Ungdom - Kungsörs BK 1-1

Adolfsbergs IK - ÖSK Ungdom 1-3

ÖSK Ungdom - Örebro Syrianska 4-0

FBK Karlstad - ÖSK Ungdom 1-3

Välmatad spelartrupp.

För lördagsmatchen är spelartillgången god. James Frempong som stod över förra matchen på grund av en smärre muskelskada är tillbaka och laget har inga avstängningar. Johan Bolin saknas fortfarande i mittförsvaret men Johan har så smått kört igång igen och kunde på fredagskvällen hjälpa farmarklubben ÖSK Söder till en 4-1 seger över IF Eker. Ett frågetecken finns det dock för ordinarie målvakten Peter Rosendal, som varit hemma under den gångna veckan med feber. Om Peter inte kan spela lär Nils Carlsson få hoppa in mellan stolparna och Axel Svedberg ta platsen som målvaktsreserv.

Spelartrupp:

Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlsson (mv), James Frempong, Michael Jidsjö, Karl Holmberg, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal (mv).

ÖSK Ungdom - IFK Örebro Behrn Arena, 22 aug. kl 13:00

Fri entré för ÖSK Fotbolls Guld- och Silvermedlemmar.

 

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908