Höstformen håller i sig - slog serieledarna

ÖSK Ungdom har nu skaffat sig ett riktigt bra läge inför den sista omgången i division 3 efter 5-2 mot serieledande Karlstad BK.

Det bjöds på fin fotboll denna lördagseftermiddag då serieledarna i division 3, Karlstad BK, gästade Behrn Arena. Lasse Zetterlund kom till spel med en stark startelva och man får nog ändå anse att de svartvita fick bära favoritskapet i matchen tack vare höstformen man visat upp på senare tid. Man har på de sju senaste matcherna tagit just sju segrar och hade den förkrossande målskillnaden 33-7. Det kändes som upplagt för att det skulle bli målfest även i dag.

Lundholm inledde målskyttet

ÖSK tog tag i den berömda taktpinnen och kunde sånär ha tagit ledningen redan efter 39 sekunder då Edvin Möller hittade fram med en snett-inåt-bakåt-passning till Adam Botvidsson som i sin tur fick se målvakten dyka efter bollen och rädda. Utdelningen skulle dock inte låta vänta på sig. Matchuret hade tickat fram till minut fyra när Botvidsson sprintade till sig ett friläge, men bollen rann ifrån honom lite och Micke Jidsjö försökte i stället glidtackla in bollen, men en KBK-försvarare hann emellan och täcka. Jonathan Ring följde upp returen och hittade snyggt fram till Gustaf Lundholm som från nära håll distinkt kunde bredsida in den svartvita ledningen till 1-0.

Medan gästerna mest försökte med långskott en bit in på ÖSK:s planhalva utan större framgång så var det mer organiserade anfall från Sportklubben. Trion Botvidsson, Möller och Källberg (nick i stolpen) hade alla fina lägen att dubbla ledningen. I stället var det assistmakaren vid 1-0-målet, Jonathan Ring, som blev förunnad att celebrera det andra ÖSK-målet för dagen. Upprinnelsen till målet var en riktigt fin soloprestation av Daniel Björnqvist på högerkanten där han trollade bort en försvarare och serverade Ring. Edvin Möller avslutade halvleken med ett friläge efter fint kombinationsspel med Micke Jidsjö, men Möller kunde inte runda målvakten som snabbt var ute och kunde stöta bort bollen.

Karlstad försökte — utan framgång

Karlstad hade egentligen inte någon riktig farlighet värd namnet under matchens första 45 minuter. Det närmaste man hade i chansväg var ett inspel som dock rann igenom hela straffområdet. Man skulle emellertid få en nytändning då tränare Per-Johan Karlsson gjorde ett dubbelbyte redan i halvtid. Ändå var det ÖSK som skulle få andra halvleks första målchans. Mycket duktige Jonathan Ring frispelade Jidsjö som försökte chippa bollen över målvakten som kunde parera till en resultatlös hörna.

I 52:a matchminuten frispelades Jörgen Linder, men Peter Rosendal kunde avvärja och Simon Karlsson rensa undan returen framför fötterna på framstormande KBK-anfallare. Bara två minuter senare fick trots allt Karlstad närkontakt igen då nyss nämnde Linder, ur en misstänkt offsideposition, med en yttersida skruvade in reduceringen. ÖSK tappade spelet (nervositet?) och Lasse Zetterlund såg att det blåklädda bortalaget kom in i matchen allt mer och mer, vilket medförde att "Zäta" plockade ut Jidsjö och Lundholm och kastade in Sebastian Scharnke och Christopher Kihlgård.

Möller-show inleds

Bara minuten efter bytet var det dags för påhälsning i KBK-målet. Adam Botvidsson satte in ett härligt ryck på högerkanten och kunde tråckla sig förbi två spelare och sköt ett skott som målvakten förvisso räddade, men bollen studsade rätt ut till Edvin Möller som tackade och tog emot och krutade sedan in 3-1 med ett stenhårt vänsterskott.

Karlstad började chansspela och lyfta långt, men hemmalaget hade inga större problem med detta. Fram till den 68:e minuten. Gustav Källberg, som för övrigt var riktigt bra, kunde inte med tillräcklig kraft nicka hem bollen till Rosendal och emellan dem dök Viktor Olsson upp och tunnlade "Rosen" och det var match igen.

Matchen blev till ett stort ställningskrig. Karlstad jagade kvittering och ÖSK ville punktera matchen definitivt. Edvin Möller försökte med detta tjugo minuter från slutet, men fick se sin boll rensas undan på mållinjen. Möller skulle dock försöka igen. Ett anfall som iscensattes av inbytte James Frempong och Daniel Björnqvist på högerkanten, kunde hitta fram till Boris Lumbana centralt som elegant spelade vidare till Möller som ännu en gång krutade på med vänsterfoten vid närmsta stolpen. Den här gången gick det bättre. Bollen letade sig in i nätmaskorna och stort jubel utbröt på den, för att vara division 3-mått mätt, välfyllda läktaren. Där och då avgjordes också matchen. En James Frempong-frispelning och Edvin Möller-lobb senare och segersiffrorna kunde slutskrivas till 5-2. Målfesten fortsätter, med andra ord.

Man vill naturligtvis hylla den kollektiva laginsatsen, men om man ska plocka ut några spelare som förtjänar ett extra beröm blir det aviga och riviga kantspelarna Jonathan Ring och Adam Botvidsson, tremålsskytten Edvin Möller och mycket nyttige Boris Lumbana på det centrala mittfältet.

ÖSK Ungdom — Karlstad BK 5-2 (2-0)

1-0 (4) Gustaf Lundholm (ass. Jonathan Ring)

2-0 (28) Jonathan Ring (ass. Daniel Björnqvist)

2-1 (54) Jörgen Linder

3-1 (63) Edvin Möller

3-2 (68) Viktor Olsson

4-2 (82) Edvin Möller (ass. Boris Lumbana)

5-2 (85) Edvin Möller (ass. James Frempong)