Årets sexigaste sexpoängsmatch.

ÖSK Ungdom tar på lördag emot serieledande Karlstad BK på Behrn Arena. Matchen kan mycket väl avgöra vilket lag som får spela i div 2 nästa år och vem som får chansen att ta sig dit via kvalspelet.

Slutstriden i div 3 Västra Svealand är minst sagt raffinerad. ÖSK Ungdom,Karlstad BK och FBK Karlstad har alla chansen att ta hand om direktuppflyttningsplatsen eller kvalplatsen inför seriens näst sista omgång. För närvarande är det Karlstad BK som leder serien. Men avståndet är bara en poäng till tvåan FBK Karlstad och två poäng till trean ÖSK Ungdom. En hemmaseger på Behrn Arena för ÖSKs talanglag skulle alltså innebära att positionerna skiftas inför nästa veckas slutomgång.

 

Karlstad BK

En mycket överraskande bortaförlust till jumbolaget Arboga Södra i den förra omgången gjorde att serien åter fick liv beträffande kampen om serieseger och kvalplats. Hemma slog KBK Arboga med grymma 10-0 och bortaförlusten med 5-3 var det knappast någon som räknat med.

 

Sett till resultaten så här långt har dock bortaspelet inte varit värmlänningarnas starkaste gren den här säsongen. På hemmaplan har man åtta segrar och två oavgjorda matchen och den fantastiska målskillnaden 45-9. På bortaplan har det gått tyngre med fem segrar, två oavgjorda matcher och tre förluster. Målskillnaden är till och med negativ (21-22) på bortaplan. Premiärmatchens förlust mot Rynninge med 5-0 sätter fortfarande spår i statistiken. Men helt klart är att man släpper in fler mål på bortaplan.

 

När det gäller målgörandet så är ÖSKs lördagsgäster seriens klart skarpaste lag med 66 mål på 20 matcher. Årets nyförvärv Viktor Olsson gör i princip mål i varje match - 24 har det blivit så här långt i seriespelet. Minst sagt bra avslut har även lagets mittfältsgeneral Jörgen Linder, som i år bidragit med 16 mål. Försvarsmässigt finns det dock som sagt en del luckor att täppa till.

 

Karlstad BKs höstresultat:

Kungsör BK - Karlstad BK 2-4

Karlstad BK - Adolfsbergs IK 2-0

Örebro Syrianska BK - Karlstad BK 3-1

Karlstad BK - FBK Karlstad 5-0

IFK Örebro - Karlstad BK 1-3

Karlstad BK - IFK Ölme 5-2

IFK Sunne - Karlstad BK 2-4

Karlstad BK - Sköllersta IF 7-1

Arboga Södra IF - Karlstad BK 5-3

 

ÖSK Ungdom

Efter en målfattig men försvarsstark vår har ÖSK under hösten fått ordentlig fart på målfabrikation. Alltsedan Mikael Jidsjös inträde i handlingarna i bortamatchen mot Adolfsberg har ÖSK gjort tre mål eller mer. Även om det ibland varit knappt som i matchen mot IFK Sunne, då två av målen gjorde på övertid. För ÖSKs talanglag är det här verkligen en vinna eller försvinna match. Vid en förlust är till och med de teoretiska möjligheterna till direktuppflyttning borta. Om FBK samtidigt vinner (viket de säkert kommer att göra) kommer även kvalplatsen att ligga utom räckhåll.

 

ÖSK Ungdoms höstresultat

Rynninge IK - Örebro SK Ungdom 1-1

Örebro SK Ungdom - Kungsör BK 1-1

Adolfsbergs IK - Örebro SK Ungdom 1-3

Örebro SK Ungdom - Örebro Syrianska BK 4-0

FBK Karlstad - Örebro SK Ungdom 1-3

Örebro SK Ungdom - IFK Örebro 6-4

IFK Ölme - Örebro SK Ungdom 0-6

Örebro SK Ungdom - IFK Sunne 3-1

Sköllersta IF - Örebro SK Ungdom 0-8

 

Jämfört med den trupp som spelade mot Sköllersta har det skett några förändringar. Då spelade inte Gustaf Lundholm och James Frempong på grund av lättare skador. De är båda tillbaka i truppen denna helg. Lämnar truppen gör Kalle Holmberg som var uppkallad till Karlslunds bänk på fredagskvällen samt Daniel Delgado. Viktor Lindqvist saknades förra veckan på grund av avstängning och den här veckan på grund av förkylning.

 

Uttagen spelartrupp:

Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, James Frempong, Michael Jidsjö, Boris Lumbana, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal, Sebastian Scharnke, Axel Svedberg.

ÖSK Ungdom - Karlstad BK Behrn Arena, 19 september kl 13:00

 

ÖSK Fotbolls guld- och silvermedlemmar har fri entré.

 

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908