Erbjudande till dig som medlem och partner i ÖSK Fotboll

Förstora bilden

Du som medlem eller partner i ÖSK Fotboll kan nu köpa Tommy Deogans gripande bok till ett förmånligt pris.

Den 29 juli 2002 blev den 26-årige Tony Deogan det första dödsoffret för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda i Stockholm, misshandlades han så svårt att han senare avled. Inga vittnen vågade framträda och åklagaren beslöt senare att lägga ner förundersökningen.

 

I sin bok

Blodsbröder

berättar Tonys bror Tommy på ett ärligt och självutlämnande sätt om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i Hallonbergen. En tillvaro präglad av våld, droger och kriminalitet och i total avsaknad av vuxna förebilder. Tommy började tidigt missbruka men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle "hamna snett" lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare och antivåldsförespråkare.

 

Blodsbröder

ger en skrämmande inblick i Sveriges kriminella värld. Men den skildrar även två bröders ovillkorliga kärlek till varandra, ibland i de mest hopplösa situationer. Tommy Deogan berättar också om hur hans egen kamp mot våld och droger har växt fram och hur han har lyckats förlåta sin broders mördare.

 

 

TOMMY DEOGAN

- föddes i Stockholm 1979 och hans uppväxt i förorten Hallonbergen var kantad av våld, droger och kriminalitet.

Idag är Tommy en flitigt anlitad professionell föreläsare. Han reser runt i Sverige och håller föredrag om en mängd vitt skilda ämnen, alla grundade på hans egna erfarenheter. Han talar om betydelsen av trygghet i hemmet, om positiva förebilder, självrespekt och identitet. Och inte minst betonar han vikten av vuxna som verkligen vågar vara vuxna.

 

I december 2008 fick Tommy Deogan mottaga Rör Inte Min Kompis-priset för ett medvetet och intensivt engagemang mot våld.

 

 

Boken beställer du 

I beställningsformuläret anger du koden "ÖSK" så betalar du som medlem och partner endast 160kr (frakt tillkommer)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908