Härlig seger mot Häcken

ÖSK kopplade greppet och visade klass när Häcken besegrades med  1-2 på Rambergsvallen.

ÖSK startade bra de första 10 minuterna med många anfall på vänsterkanten, där Rama har utmanat sin back och kommit loss några gånger. En helt annan rörelse idag och bra spel genom mittfältet. Häcken fick en farlig frispark 25 meter centralt, när Wikström fällde Ranegie och fick gult kort. Frisparken gick rätt i magen på Alvbåge.

Spelet jämnar ut sig och det är mycket kamp i mitten där Gerzic har startat bra och fördelar bollarna på ett bra vis. Häcken blixtrar till snabbt och kommer fort till anfall via kanterna. ÖSK spelar optimistiskt och hela mittfältet är alerta. ÖSK spelar snabbt och alla lagdelar håller ihop. Ett visst övertag i spelet för ÖSK efter 28 minuter.

Positiv fotboll med snabba passningar med stor rörelse i hela laget. Svårt att komma in i boxen med bollen för ÖSK, en gång har vi kommit till avslut. Helt plötsligt kommer bollen in i boxen på Haddad som med två Häcken spelare hängande på sig sliter sig loss och placerar bollen iskallt  (31) till höger om Källkvist. Känns rättvist och vi får se ÖSK spela en fotboll som vi älskar!

Häcken sticker upp i några anfall men ÖSK försvaret är på plats och rensar bort på ett tryggt vis. Klockan står på 39 minuter och Häcken har tagit över lite... ÖSK blixtrar till och Rama kämpar stenhårt halvliggande och får till en passning till Wowoah som rycker loss och får till ett avslut med vänstern som går strax utanför den högra stolpen. Rama imponerar med en grymt hög intensitet och sliter hårt för att störa Häcken i sina uppspel.

Men ack, så får Henriksson bollen och drar sig in mot straffområdet och lägger en perfekt höjdboll mot Ranegie, som nickar in den till höger om Alvbåge som på något vis får bollen under sig och kvitteringen är ett faktum.  Tråkigt eftersom detta var precis i slutsekunden innan pausen. Ranegie är svår att stoppa när bollarna  kommer på det här viset.

Sammantaget var det en bra halvlek och matchen är jämn och ÖSK måste öka trycket ytterligare mot Häckens mål.

Lite fika i pausen tillsammans med Hamren och andra potentater från fotbolls Sverige.

Domaren blåser i pipan och Häcken startar med bollen i andra halvlek. Nu får vi se vad våra ÖSK grabbar kan bjuda på. ÖSK skapade två anfall innan Häcken fick lite tryck mot ÖSK. Häcken vill gärna få ut bollen på kanten för vidare inlägg centralt. Lushtaku driver bollen på vänsterkanten och blir fälld strax utanför straffområdet. Gerzic slår en dålig frispark och inget händer.

ÖSK gör sitt första byte (55) när Erik Nilsson går ut och Magnus Kihlberg kommer in. Häcken får mer boll och Makondele visar styrka. ÖSK gör sitta andra byte när Astwald kommer in och Rama går ut. Häcken trycker på hårt och ÖSK får slå ifrån sig och klarar det bra. ÖSK får till några snabba kontringar utan resultat.

ÖSK får till ett mönsteranfall med ett snabbt väggspel. Bedoya driver in bollen i straffområdet i hög fart och gör en tunnel på en back och går mot kortlinjen. Där slår han ett perfekt inlägg snett inåt och där kommer Astwald och klipper till och bollen letar sig in i mål vid höger stolpe. ÖSK tar ledningen med 1-2 (68). Verkligen härligt att vända på spelet när Häcken hade ett visst tryck.

ÖSK gör sitt sista byte, ut går Haddad och in kommer W Atashkadeh. Häng i nu ÖSK tänker jag, hemmapubliken är alldeles tysta och jag hör Kubanerna som sjunger för fullt på min motsatta långsida.

Spelet har jämnat ut sig och bollen är mest på mittplanen. Astwald fick ett gult kort någon gång som jag missade. Känns väldigt nervöst i min kropp och spelet pendlar åt båda håll. Klockan passerar 80 minuter och idag får ÖSK spika igen och hålla tätt bakåt, ända till slutsekunden. Eller öka på ledningen.

Häcken försöker få till något bra anfall men ÖSK står i vägen. ÖSK kontrar på vänsterkanten genom Wowoah som slår ett inlägg som inte ger utdelning.

Häcken ökar på trycket och skapar en dubbelchans som Alvbåge avvärjer. Vi är på stopptid och 3 minuter kvar. ÖSK spelarna rensar och tiden rinner iväg.

Matchen är slut och ÖSK vinner rättvist tycker jag och min kropp skakar av glädje.

Nu är vi med i toppen igen och Helsingborg står på tur. Det blir en trevlig hemresa till Örebro i spelarbussen med tre härliga och grymt viktiga poäng i bagaget.

Vild glädje hos KUBANERNA när våra duktiga spelare tackar för stödet på läktarna. Nu börjar jag få lite rysningar i kroppen. Spelarna utstrålar glädje och fältherren Gerzic går och skakar hand med publiken.

Idag spelade ÖSK som ett lag och alla lagdelarna fungerade tillsammans grymt bra!

I skrivande är läktarna öde och våra grabbar är ute på planen och joggar ner, Alvbåge intervjuas av någon TV kanal och allt är som vanligt.