Efterlängtad bortaseger mot Sundsvall

På lördagseftermiddagen var det dags för den sista seriematchen innan sommaruppehållet när ÖSK gästade GIF Sundsvall. Kroon gav ÖSK ledningen i slutet av första halvlek. Hemmalaget kvitterade med tio minuter kvar men inhoppande Gwargis sköt 1-2 strax därefter innan Holmberg spikade slutresultatet till 1-3 på tilläggstid.

Inför dagens match valde Järdler samma startelva som i senaste kryssmatchen mot Trelleborg. Däremot blev det formationsbyte och Bark gjorde Holmberg sällskap i anfallet och fyra spelare i såväl backlinjen som på mittfältet. Matchen var bara dryga minuten gammal när hemmalagets Stojanovic Fredin tog avslut från bra läge strax utanför straffområdet och bollen susade tätt över Påhlsons mål. I den elfte minuten skapade ÖSK sin första målchans efter en frisparkssituation. Saeid lyfte in bollen mot bortre stolpen och där dök Kroon upp och avslutade med vänstern, hemmalagets målvakt Olsson stod för en riktig reflexräddning och fick upp högerhanden tätt intill stolpen. Några minuter senare fick Sundsvall ett superläge att ge hemmalaget ledningen efter att Påhlsson först räddat ett friläge från Burman. Returen studsade olyckligt rätt ut centralt i straffområdet och Engblom skulle bara skjuta in den i öppet mål men tog i alldeles för hårt och sköt högt över det vidöppna målet.

Det var hemmalaget som kom närmre och närmre ett ledningsmål. I den 21:a minuten fick Palomino ett fint skottläge från distans och skickade iväg ett curlat vänsterskott och bollen small till i kryssribban och ut. Med halvtimmen spelad fick ÖSK en hörna och på den nådde Holmberg högst med skallen och fick på en bra nick mot första stolpen men Olsson var snabbt nere och räddade utan retur. I den 37:e minuten svepte Björnstad iväg en perfekt djupledsboll från sin vänsterbacksposition och Kroon bröstade med sig bollen perfekt och sköt säkert in bollen förbi en utrusande Olsson. Kroons första mål för säsongen. ÖSK försvarade sig bra resterande delen av första halvlek och hade med sig 0-1 ledningen in till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek byttes Bark ut till förmån för Gwargis. ÖSK skapade ett tidigt kanonläge när Saeid serverades bollen strax utanför straffområdet och avslutade med ett högt skott men Olsson flaxade till och fick bollen över ribban. Sundsvall tog över mer och mer av bollinnehavet men utan att skapa några målchanser. ÖSK hade några halvchanser men inga riktigt bra lägen men fokuserade sig på försvarsspelet och gjorde det bra. Men i den 79:e minuten dribblade sig inhoppande Bengtsson in i straffområdet och curlade bollen perfekt mot bortre stolpen och in i mål och Påhlssons nolla var där med spräckt för dagen, 1-1. ÖSK lät sig inte nedslås och nästan direkt efter avspark drev Valgeirsson upp bollen till höger innan han släppte in den i straffområdet mot Gwargis som fick på ett klassavslut och skickade upp 1-2 i nättaket. Peters första mål för säsongen och ÖSK åter i ledning.

Sundsvall gick in i slutforceringen men kom inte närmre än en halvchans för Carrick på tilläggstid. I stället kontrade ÖSK i matchens sista anfall och Holmberg fick chansen i straffområdet och dundrade upp bollen i nättaket och firade med de tillresta supportrarna. En skön trepoängare att ta med sig in i sommaruppehållet.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 20 juli kl. 19.00 hemma mot Örgryte IS.

Resultat: 1-3 (0-1)
Mål: Kroon 37’, Bengtsson 79’, Gwargis 81’, Holmberg 90+5’.
Varningar: Saeid, Valgeirsson, D.Olsson, Shlimon, Nordh
Hörnor: 3-3
Byten ÖSK: Adam Bark ut – Peter Gwargis in (46’), Mohammed Saeid ut – Lucas Shlimon in (69’), Elias Barsoum ut – Niclas Bergmark in (90+2’).
Byten Sundsvall: Monir Jelassi ut – Edvard Carrick in (46’), Marcus Burman ut – Jesper Carström in (46’), Pontus Engblom ut – Johan Bengtsson in (67’), Marcelo Palomino ut – Yaqub Finey in (78’).
Domare: Jovan Krsmanovic, Danha Bachiri (ass.), Henrik Melin (ass.) och Henoc Ekanga fjärde).