Inför bortamatchen mot Mallbackens IF

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I sista matchen innan sommaruppehållet reser ÖSK till Sunne för att möta Mallbackens IF på Strandvallen. Här är truppen och förutsättningarna inför den 13:e omgången av Elitettan.

Truppen:
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
11. Cornelia Karlsson
12. Sofia Westerlund
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
22. Emelie Alfredsson
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är uttagningsbara är Klara Spångberg (skada), Clara Heiche (lån) och Olivia Stråle (lån).

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
– Vi förväntar och har förberett oss för en fysiskt tuff match i morgon. Det kommer bli viktigt att vi fortsätter våga i vårt anfallsspel, att vi fortsätter vara konstruktiva och inte komma in i ett spel där vi egentligen bara spelar bort bollen vid först bästa tillfälle. Sen kommer det vara oerhört viktigt att vi tar duellspelet samt jobbar stenhårt tillsammans med support vid andrabollsspelet och i defensiven. Vår ambition är att avsluta våren på bästa sätt och vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng.

Mallbackens IF Sunne
Mallbackens facit till denna match är 17 poäng på 12 matcher, vilket ger dem en sjätte plats inför denna 13:e omgång. I juni månad har Mallbacken spelat fyra matcher som har resulterat i en vinst mot Eskilstuna, två förluster mot Lidköping respektive Umeå och senast ett oavgjort resultat mot Sundsvall. I fjolårets säsong av Elitettan slutade laget på en nionde plats med 32 poäng. ÖSK tog också emot Mallbacken i en träningsmatch på Behrn Arena i början av mars där det blev 1-1 efter att Nora Thörngren kvitterat med ett snyggt distansskott.

Mallbackens Venera Rexhi är den som gjort flest mål för laget med sina fyra fullträffar på 12 matcher. För Grace Wallin blir det ett återbesök på Strandvallen då det förra året var hennes hemmaplan. För Mallbacken gjorde hon fyra mål på 23 matcher under 2023. Denna säsong har hon redan gjort tre mål och delar därmed ÖSK:s skytteliga tillsammans med Cornelia Karlsson och Ella Gunnarsson.

Sändning
Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908