Inför hemmamatchen mot IFK Kalmar

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Vårsäsongens sista hemmamatch spelas klockan 15:00 i morgon när IFK Kalmar gästar Grönpepparparkens IP. Här är förutsättningarna inför matchen.

Truppen:
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
11. Cornelia Karlsson
12. Sofia Westerlund
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
17. Alva Hyttinen
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
22. Emelie Alfredsson
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen är Klara Spångberg och Clara Heiche som är skadade samt Jonna Dahlberg och Nora Thörngren som är sjuka.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
– Vi har en bra känsla inför matchen och vet om att vi är starka på hemmaplan. Tjejerna är taggade och redo att göra en bra fotbollsmatch. Kalmar är ett lag som ofta haft bra perioder i matcherna men de har haft svårt att få med sig poängen. Det gäller för oss att inte ge dem för mycket tid med bollen utan vara hårda på dem där. Vi ska fokusera på att våga skapa övertag, komma in i straffområdet och skapa målchanser på den vägen.

IFK Kalmar
IFK Kalmar åkte ur OBOS Damallsvenskan i fjol och ligger inför morgondagens match på jumboplatsen i Elitettan. Man väntar fortfarande på sin första vinst och har endast tagit poäng i tre av de första elva matcherna. Under försäsongen möttes ÖSK och IFK Kalmar i en träningsmatch som slutade i seger för ÖSK med 3-0.

Sändning
Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908