Inför bortamatchen mot GIF Sundsvall

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I sista Superettan-matchen innan sommaruppehållet gör herrlaget resan uppåt i landet för att möta GIF Sundsvall. Detta är förutsättningarna inför matchen som spelas på NP3 Arena i morgon kl 15:00.

Truppen:
1. Malte Påhlsson
2. Tobias Bjørnstad
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
6. Sebastian Crona
7. Elias Barsoum
8. Mohammed Saeid
9. Peter Gwargis
10. Victor Backman
11. Samuel Kroon
12. Theodor Hansemon
13. Daniel Strindholm
14. Hamse Shagaxle
15. Niclas Bergmark
17. Kalle Holmberg
22. Lucas Shlimon
27. Valgeir Valgeirsson
28. Adam Bark

Huvudtränare Christian Järdler:
– Vi kommer från två bra prestationer i de två senaste matcherna där utfallet tyvärr bara gett oss en poäng, vilket är tufft såklart men sett till matcherna har vi förtjänat mer än så. I vårt försvarspelet har vi varit stabila och bara släppt till sex avslut i vårt straffområde på dessa två matcher, så där känner vi oss trygga och starka.

- Sen är detta en taktisk lurig match, för förlorar du en match med 5-0 så finns det en stor sannolikhet att du som tränare förändrar, gör något annat och inte går ut med samma lag positions- och/eller formationsmässigt. Så vi har inte tittat så mycket på Sundsvall inför matchen då vi räknar med att de gör förändringar. Vi har därför förberett oss mest genom att lägga stort fokus på oss själva och vad vi vill göra. Det har varit en bra vecka och vi vet alla vikten av denna match. Vi kommer göra vårt absolut yttersta för att med oss alla tre poängen hem till Örebro.

Om GIF Sundsvall
Inför matchen finner vi GIF Sundsvall på en 16:e och sista plats i tabellen. Dem har nio inspelade poäng på 13 matcher och har inte vunnit sedan den 12:e april. I de senaste fem matcherna har utfallet för laget varit två oavgjorda och tre förluster, allra senast blev det en förlust med 5-0 i en bortamatch mot IK Brage. Lagets bäste målskytt är 20-årige Yacqub Finey med fyra mål. Nyförvärvet Finey som inför säsongen anslöt från division 2-laget Västra Frölunda IF och som även har tillhört IFK Göteborgs akademiverksamhet.

Förra årets möte på NP3 Arena slutade, efter en svängig match, 2-2. ÖSK möter denna gång ett Sundsvall utan förre huvudtränaren Douglas Jakobsen, som nu i sommar lämnade för Hammarby, och där tidigare assisterande tränaren Ion Doros har tagit över huvudansvaret.

Matchen sänds på Max Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908