Arbetet med Örebrofamiljen fortsätter

I syfte att utveckla samarbetet med Örebroregionens fotbollsklubbar och Örebro Läns Fotbollförbund, har projektet Örebrofamiljen nu påbörjats. I veckan höll ÖSK två inspirationsträningar ute i distriktet som en del i projektet.

Projektet Örebrofamiljen är i startgroparna och senare under sommaren kommer vi hålla en informationsträff där alla distriktets ungdomsföreningar är inbjudna. Projektets syfte är att få till en bättre samverkan i distriktet och bidra till ökad utveckling genom att få fler utbildade ledare, uppmana till idrotts- och rörelseglädje samt förbereda unga spelare för framtidens fotboll.

Som en del i projektet har vi hållit i två inspirationsträningar under veckan i Lindesberg och Hallsberg. Detta har arrangerats tillsammans med de lokala föreningarna vars spelare födda 2010–2013 bjudits in till träningar ledda av ÖSK:s instruktörer.

– Syftet med inspirationsträningarna är att motivera, inspirera och öka intresset för fotboll bland unga fotbollsspelare. Vi har stor respekt för föreningarnas arbete med sina ungdomsverksamheter och är glada att vi fått komma ut och hjälpa till för att så många som möjligt ska fortsätta spela och utvecklas oavsett ambitionsnivå. Med fler fötter i rörelse skapar vi bättre förutsättningar för hälsa och välmående, men också för spelarutvecklingen här i länet, säger ÖSK:s akademiansvarig Samuel Wowoah.

Vill din förening också hålla en inspirationsträning tillsammans med oss?
Vänligen kontakta ÖSK:s akademisamordnare Peter Palmqvist på peter.palmqvist@oskfotboll.se

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908