3-0 seger på ett blött GPP

Dagens Elitettan match på Grönpeparparkens IP blev en blöt och ÖSK-dominerande historia. På besök i den 12:e omgången var jumbon IFK Kalmar som inte hade mycket att säga till om i regnet. ÖSK gjorde tidigt 1-0 genom Amelia Olofsson och strax innan paus utökade Ella Gunnarsson till 2-0. Nästan direkt i den andra halvleken stängde sedan Emelie Alfredsson matchen med sitt 3-0 mål, vilket gav ÖSK tre poäng i vårsäsongens sista hemmamatch.

ÖSK-laget som klev ut på dagens blöta Grönpepparparkens IP var till ganska stora delar förändrat. Fyra skiften från senaste matchen, där Sofia Westerlund gjorde sin första match från start i Elitettan för svartvitt. Trots lite kyla på grund av regnet så bjöd iallafall ÖSK på ett värmande spel. Redan efter tio minuter kom det första målet. Detta efter ett fint förarbete på högerkanten där Ella Gunnarsson är den som sätter fram sista passningen för Amelia Olofsson som säkert kan sätta dit 1-0, sitt första i Elitettan.

Nästa stora chans tillhörde också ÖSK och Olofsson som dök fram på ett lågt och hårt inspel från Emelie Alfredsson, men styrningen gick tätt utanför. ÖSK med ett stort övertag i matchen men i den 19:e minuten var en kvittering nära. Detta då Ellen Portugués blivit lite för bekväm och nästan gett en hårt pressande Kalmar-spelare ett fritt läge. Portugués räddade dock upp situation och kunde lägga vantarna på den hala bollen. Istället för kvittering fortsatte ÖSK att trycka på och i den 29:e minuten hade Izabella Hurtig ett distanskott som nästan styrs i mål av Kalmar-försvarare för 2-0. Målet skulle däremot komma tio minuter senare när Gunnarsson fick bollen fri i straffområdet och säkert kunde placera in sitt avslut. Därmed var det en 2-0 ledning för ÖSK i paus.

ÖSK dominansen fortsatte i den andra halvleken och redan i den 49:e minuten gjorde man 3-0. Målskytt denna gången var Alfredsson som tagit hand om en andra boll på ett distinkt sätt, även hon gjorde sitt första mål i årets Elitettan. Både regnet och ÖSK fortsatte att ha en god kontroll över matchen. Dock skulle Kalmar göra ett sista försök att komma ikapp när man i den 67:e minuten avslutade i insidan av Portugués stolpe, men sedan ut och väl där kunde ÖSK rensa bort bollen. Resterande del av matchen kunde ÖSK komfortabelt spela av då Kalmar inte hade krafter nog att försöka forcera in en reducering, det var snarare närmre ett 4-0 mål till ÖSK. Matchen slutade därmed 3-0 och ÖSK tog tre poäng i den avslutande hemmamatchen under vårsäsongen. Poängen gjorde även att man klättrade två placeringar från en tolfte till en tionde plats i Elitettans tabell.

Nästa match och sista innan sommaruppehållet för ÖSK spelas lördag 6 juli kl. 15:00 borta mot Malmbackens IF på Strandvallen.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
- Idag var det en blöt match som vi har kontroll över i 90 minuter. Det var skönt att vi fick ett tidigt mål och sedan är andra halvlek lite sämre än den första men det är naturligt när vi kommer in den med en 2-0 ledning. Vi är aggresiva idag, vinner mycket boll, vill mycket framåt och gör mål på våra omställningar. Det är en stabil insats på hemmaplan. Vi kommer ta med oss mycket från den här matchen som är den tredje i rad där vi ser till bedriva ett konstruktivt anfallspel. Dessutom behöver vi fortsätta denna aggresivitet i vårt försvarspel och viljan att ta duellerna.

Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Amelia Olofssonn (10'), 2-0 Ella Gunnarsson (39'), Emelie Alfredsson (49').
Byten ÖSK: Westerlund ut - Eklund in (46'), Wallin ut - Arlebo in (65'), Gunnarsson ut - Eriksson in (65'), Hurtig ut - Thörngren in (78'), A. Andersson ut - Mannström in (85').

Startelva:
26. Ellen Portugués
8. Matilda Wennberg – 12. Sofia Westerlund – 24. Selma Rajakangas
22. Emelie Alfredsson – 11. Cornelia Karlsson – 6. Agnes Andersson (K) – 14. Izabella Hurtig – 16. Grace Wallin
19. Amelia Olofsson –10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
3. Eklund, 9. Andersson, 13. Eriksson, 15. Thörngren, 17. Hyttinen, 18. Arlebo, 20. Mannström.

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.