Inför bortamatchen mot Eskilstuna United DFF

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I morgon väntar en ny match i Elitettan. Vi möter Eskilstuna United DFF på bortaplan och avsparkstiden är 19:00.

Truppen:
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
11. Cornelia Karlsson
12. Sofia Westerlund
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
17. Alva Hyttinen
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
22. Emelie Alfredsson
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är Klara Spångberg och Clara Heiche som är knäskadade samt Ida Henriksson som är sjuk.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
– I matchen mot IK Uppsala var vi framför allt nöjda med intensiteten i vårt försvarsspel och tyckte att vi fick träff i det under första halvlek. Vi är också nöjda med att vi skapade fler målchanser men vi behöver bli bättre på att värdera i vårt anfallsspel så att vi kan få ännu längre perioder av bollinnehav. Vi blir lite väl raka och det gör att det blir jobbigt och att vi får lite väl många onödiga löpmeter. Matchen mot Eskilstuna kommer bli lite annorlunda dels för att det är konstgräs och dels för att vi möter ett lag som kommer vilja flytta bollen mer. Det gör att vi kanske inte kommer kunna få samma bett i vårt presspel men förhoppningvis gör det också att vi kanske får lite lättare att spela bollen längs marken. Eskilstuna är inte heller lika markeringsorienterade som Uppsala och de överbelastar inte heller på samma sätt.

– Det viktiga för oss i den här matchen kommer vara att behålla en hög nivå i intensiteten och duellspelet samt att vi lär oss att vi behöver ha en väldigt hög lägstanivå i de bitarna. Sedan tror jag också att vi kommer behöva värdera bra och att ha en variation i när vi ska spela lite rakare och när vi behöver flytta bollen för ha den lite högre upp och lite längre. Det gör i sin tur att vi kan flytta upp våra positioner och vara redo att vinna tillbaka den snabbt och skapa tryck på det sättet.

Eskilstuna United DFF
Fjolårets tabellåtta Eskilstuna United förlorade i senaste omgången borta mot Mallbacken vilket gör att de befinner sig på sjätte plats inför den elfte omgången av Elitettan medan ÖSK just nu är elva. När lagen möttes på försäsongen var det ÖSK som gick segrande med 1-4 efter mål av Amelia Olofsson, Grace Wallin och två av Cornelia Karlsson. Eskilstunas bäste målskytt är Nicole Robertson som hittat nätet vid fyra tillfällen

Sändning
Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908