Inför hemmamatchen mot Sunnanå SK

Foto: Bildbyrån / Emma Wallskog

ÖSK tar i morgon emot Sunnanå SK för en match i Elitettans 8:e omgång. Matchen börjar 16:00 på Grönpepparparkens IP och laget tar sikte på en tredje raka seger efter vinster mot Bollstanäs SK förra helgen och Rynninge IK i tisdagens DM-match.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

truppen:

 1. 1. Agnes Lundberg Vesterlund
  3. Josefine Eklund
  6. Agnes Andersson
  7. Nora Thörngren
  8. Matilda Wennberg
  9. Emilia Andersson
  11. Cornelia Karlsson
  13. Maja Eriksson
  14. Izabella Hurtig
  15. Nellie Thörngren
  16. Grace Wallin
  17. Alva Hyttinen
  18. Moa Arlebo
  19. Amelia Olofsson
  20. Rebecka Mannström
  21. Olivia Stråle
  24. Selma Rajakangas
  26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är sedan tidigare Klara Spångberg, Clara Heiche, Ida Henriksson, Sofia Westerlund och Emelie Alfredsson. Dessutom tvingas vi addera även Jonna Dahlberg och Ella Gunnarsson till den listan.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Det har varit en bra vecka med bra träningar och vi känns väl förberedda och väldigt taggade på att försöka ta tre poäng i morgon. Från Bollstanäs-matchen tar vi med oss det hårda jobbet vi lade ner och från Rynninge-matchen att vi kan och behöver våga skapa lite kaos i motståndarnas straffområde oftare. Sen är det såklart lättare att bedriva verksamheter när man vinner matcher så vi har god energi och är på tårna.

- Sunnanå är egentligen i samma situation som oss, nykomlingar och kommer kriga om varje poäng så vi förväntar oss att det kommer bli tufft som tusan. De kommer vara svåra att skapa målchanser på och det kommer skapa lite tryck på oss

sunnanå SK

Laget från Skellefteå är ytterligare ett av de flera klassiska lag som ÖSK får möta i Elitettan. Sunnanå med en 7:e plats i damallsvenska maratontabellen har sedan sin senaste säsong i högsta ligan 2013 hållit till i Elitettan samt Division 1. Förra året vann man Division 1 norra och gick likt ÖSK upp i Elitettan. Det finns även likheter mellan lagens inledning av årets säsong då det endast skiljer en poäng mellan lagen. Sunnanå har med två vinster och fem förluster spleat in sex poäng, vilket ger dem en 12:e plats i tabellen.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908