Inför länsderbyt mot Degerfors IF

Foto: Johan Bernström / Bildbyrån

Derby mot länsrivalen Degerfors IF och publikfest väntar på Behrn Arena i den 7:e omgången av Superettan. Läs om förutsättningarna nedan.

Matchvärd är Renall. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Just nu är det över 10 000 biljetter sålda och för dig som ska se matchen på plats har vi samlat all publikinfo i en tidigare artikel. Klicka på länken i slutet av stycket för att se alla förutssättningar för dig som publik. Du hittar bland annat mer information om biljetter, väskförbudet och allt som sker kring uppladdningen inför matchen. Se till att vara på plats i god tid för att undvika eventuella köer. Publikinformation: ÖSK - Degerfors IF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Truppen:

 1. 1. Malte Påhlsson
  2. Tobias Bjørnstad
  3. Oskar Käck
  4. Erik McCue
  5. Jesper Modig
  6. Sebastian Crona
  7. Elias Barsoum
  8. Mohammed Saeid
  9. Peter Gwargis
  10. Victor Backman
  11. Samuel Kroon
  12. Theodor Hansemon
  13. Daniel Strindholm
  14. Hamse Shagaxle
  15. Niclas Bergmark
  17. Kalle Holmberg
  22. Lucas Shlimon
  27. Valgeir Valgeirsson
  28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga till matchen är skadade Linus Alperud.

Huvudtränare Christian Järdler:
- Det ska bli en otroligt inspirerande uppgift att få spela en match som sticker ut från vardagsrytmen. Att få spela en match med så mycket känslor, publik och så bra väder ser vi fram emot jättemycket. Speciellt med den formen vi har. Vi vet att vi är trygga på hemmaplan och viktigast för oss blir framförallt att vi är modiga. Det kommer vara en ljudvolym som vi inte är vana med och det gäller att vi är tydliga med våra signaler och vårt kroppspråk mot varandra. Sen har vi varit rejäla i de senaste matcherna och vunnit mer dueller och andrabollar än tidigare. Vi möter ett ganska tungt och stort lag, så det kommer bli viktigt att vara där i duellspelet och vinna andrabollar även nu så att vi kan få behålla bollen så mycket som möjligt. Sen vill jag se ett lag som verkligen tävlar om att ha initiativet där ute.

- Truppmässigt är det bara Linus Alperud som är ospelbar. Så vi är i en lite ny situation än tidigare veckor då vi tvingats kalla upp spelare från PA19 på grund av att vi inte har tillräckligt många friska. Nu tvingas vi istället lämna spelare från vår a-trupp utanför matchtruppen, så skadesituation är glädjande mycket bättre nu.

Om Degerfors IF

Förra årets Allsvenska lag Degerfors har sedan nedflyttningen och återstarten i Superettan tagit nio poäng på sex matcher. Efter matcherna som spelats i helgen ligger de på en 7:e plats två poäng före 12:e placerade ÖSK. En ÖSK seger skulle där med innebära att man klättrar förbi sin rival och desstuom ger dem sin 3:e raka förlust. Senaste lagen möttes var i Allsvenskan året 2021. Då blev det dubbla förluster både hemma och borta så en revansch hägrar för ÖSK.

Inför säsongen tog William Lundin över som huvudtränare för Degerfors och han kom senast från uppdraget som tränare för IFK Göteborg. I spelartruppen hos Degerfors hittar vi fem spelare med ÖSK koppling, nämligen Johan Mårtensson, Nasiru Moro, Adi Fisic, Elias Pihlström och Jamie Bichis.

Relaterat

Matchen sänds på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908