Holmbergs straffmål gav 1-1 i Östersund

På söndagseftermiddagen gästade ÖSK Jämtkraft Arena för match mot Östersunds FK. Hemmalaget tog ledningen redan efter 3 minuter genom Musolitin. Efter en lång jakt på kvittering kunde Holmberg göra 1-1 från straffpunkten i matchens slutskede vilket också blev slutresultatet.

Efter två raka hemmasegrar ställde Järdler upp med en startelva som innehöll två förändringar jämfört med senast, Crona och Backman in och Saeid (skada) och Shlimon (avstängd) ut. Det var hemmalaget Östersund som fick en drömstart på matchen. Efter att Valgeirsson halkat i eget straffområde kunde Hopcutt slå in ett inlägg från vänster och på bortre stolpen mötte Musolitin med pannan och nickade in 1-0 intill bortre stolpen. En rejäl kalldusch för de svartvita. I den sjunde minuten osade det mål igen när samme Musolitin fick chansen i straffområdet men hans vänsterskott smet tätt utanför Påhlssons högra stolpe.

ÖSK hade svårt att få till några farligheter framåt och Östersund fortsatte att ligga på i offensiven. I den 19:e minuten vräkte Oluwayemi iväg ett distansskott och bollen stenhårt i ribban. I den 33:e minuten skapade hemmalaget ytterligare en farlighet när en vänsterhörna curlades in och Brendon skarvade vidare bollen mot bortre stolpen, men tätt utanför. Fler chanser än så innehöll inte första halvlek och det var 1-0 på resultattavlan efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek inleddes med en tidig chans för Ordonez som löpte sig halvt fri med Påhlsson men skottet blockades i sista stund. Järdler valde att göra ett dubbelbyte med timmen spelad för att få till en förändring i matchen, Fousseni och Barsoum kom in. Matchbilden under mitten av andra halvlek präglades av många bolltapp av båda lagen, få målchanser och många frisparkar på mittplan. Med 20 minuter kvar byttes även Shagaxle in i jakten på kvittering. I den 74:e minuten dök en ÖSK-chans upp lite från ingenstans, en lång lyftning från Crona skarvades mot eget mål av Suljic och bollen i underkant av ribban men ut. I den 82:a minuten fick Östersund och Karlsson Grach ett gyllene läge att punktera matchen men inhopparen sköt tätt utanför från öppet läge centralt. I anfallet efter utmanade Shagaxle längs med kortlinjen till höger, och han föll i duell med Sporrong, hemmaspelaren landade på bollen med handen och domaren blåste efter viss tvekan straff. Holmberg klev fram till straffpunkten och skickade in bollen till vänster om Keita och 1-1 efter 86 spelade minuter.

Hemmalaget fick byta fokus i slutskedet och börja jaga ledning igen och på tilläggstid skapade Östersund en kanonchans att avgöra. Ett långt inlägg nickades mot mål av Suljic och bara någon meter från mål nickskarvade Karlsson Grach bollen vidare men på mållinjen kunde Crona förhindra nätrassel. I matchens slutsekunder kom ytterligare en Östersunds-chans efter ett långt inkast. Sporrong sköt mot mål men svartvita försvarare blockerade bollen på väg mot mål och det blev delad poäng 1-1.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 14 maj kl. 19.00 hemma mot Degerfors IF.

Resultat: 1-1 (1-0)
Mål: Musolitin 3’, Holmberg 86’.
Varningar: Suljic, Hopcutt, Marklund, Keita
Hörnor: 3-5
Byten ÖSK: Niclas Bergmark ut – Elias Barsoum in (59’), Adam Bark ut – Bilal Fousseni in (59’), Peter Gwargis ut – Hamse Shagaxle in (72’), Victor Backman ut – Theodor Hansemon in (90’).
Byten Östersund: Simon Kroon ut – Sebastian Karlsson Grach in (64’), Arquimides Ordonez ut – Simon Marklund in (64’), Erick Brendon ut – Albin Sporrong in (69’), Jamie Hopcutt ut – Chrisnovic Isemoli N’sa in (87’).
Domare: Rinon Hasani, Fredrik Hammarström (ass.), Robert Nyberg (ass.) och Edvin Sundkvist (fjärde).