Inför bortamatchen mot Östersunds FK

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

Efter två hemmasegrar reser herrlaget till Jämtkraft Arena för att möta Östersunds FK klockan 15:00 i morgon. Allt inför matchen i Superettans sjätte omgång hittar du nedan.

Truppen:

 1. 1. Malte Påhlsson
  2. Tobias Bjørnstad
  4. Erik McCue
  5. Jesper Modig
  6. Sebastian Crona
  7. Elias Barsoum
  9. Peter Gwargis
  10. Victor Backman
  12. Theodor Hansemon
  13. Daniel Strindholm
  14. Hamse Shagaxle
  15. Niclas Bergmark
  17. Kalle Holmberg
  18. Bilal Fousseni
  20. Charlie Swartling
  23. Óli Melander
  27. Valgeir Valgeirsson
  28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning är:
Linus Alperud (skadad)
Samuel Kroon (skadad)
Mohammed Saeid (skadad)
Wessam Dukhan (sjuk)
Malïk Mokédé (sjuk)
Oskar Käck (hjärnskakning)
Lucas Shlimon (avstängd)

Huvudtränare Christian Järdler:
- Vi har haft en bra träningsvecka där energin så klart varit hög efter två segrar på hemmaplan. Den attityden och inställningen som vi klivit ut med i matcherna mot Varberg och Brage kommer bli viktig att ha även nu mot Östersund. Trots att det nu är en bortamatch så ska vi spela med samma mod. Östersund är ett ganska storvuxet och starkt lag så den fysiska aspekten blir viktig igen. Att vi tar dueller, är täta kring egen box och noga att ta bort bollen rejält. Förra året släppte vi in fyra mål borta mot ÖFK och var inte bra nog i att försvara vårt eget straffområde. Sedan är Östersund skickliga på att göra planen stor så där gäller det för oss att vara kompakta när vi flyttar laget och ha bra tempo i våra överflyttningar. Sedan vill jag se ett vitt lag som är aktiva, påkopplade och vill ha initiativet i matchen.

– Vi hade sista träningen igår och det är fortfarande någon spelare som är lite osäker för att kunna starta i morgon. Men vi vet vilka som åker med och sedan får vi testa när vi kommer upp till Östersund om det går. Klart är att Linus och Samuel rehabiliterar skador sedan innan, Malïk och Wessam är sjuka, Lucas är avstängd och Oskar fått hjärnskakning på träning. Tyvärr fick Mo en överbelastningskänning i en baksida under fredagen så han blir inte heller med till denna matchen.

Om Östersunds FK

Nordligaste laget i serien och en lång bussresa väntar ÖSK för att ta sig till matchen mot 12:e placerade Östersund. Laget har tagit fem poäng på fem matcher och innehar närmaste platsen nedanför ÖSK. En vinst, två kryss och två förluster som alla varit målsnåla tillställningar. Totalt har man gjort två mål och släppt in fyra mål.

Mot Östersund ledda av tidigare ÖSK:aren Magnus Powell har det i de tre senaste bortamatcherna blivit tre förluster för ÖSK. Förra säsongen en uddamålsförlust i en målrik match som slutade 4-3. ÖSK:s mål gjordes då av Kalle Holmberg x2 och Lukas Shlimon. Hemmafacit är desto bättre där man de senaste tre matcherna vunnit två och i den tredje, förra årets match, kryssat.

Matchen sänds på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908