Inför hemmamatchen mot GUSK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Andra raka hemmamatchen väntar när Gamla Uppsala kommer på besök till Örebro och Behrn Arena i morgon. Klockan 16:00 börjar matchen och nedan finner du förutsättningarna.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

truppen:

1. Agnes Lundberg Vesterlund
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
17. Alva Hyttinen
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
21. Olivia Stråle
23. Jonna Dahlberg
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är Klara Spångberg, Clara Heiche, Ida Henriksson, Sofia Westerlund, Ella Gunnarsson, Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Sedan matchen i onsdags har vi chechat av spelarnas status och hur de mår. Sedan hade vi ett pass på torsdagen där en del tränade mer än andra och ett förberedande pass idag. Vi har även pratat igenom senaste matchen och det vi tar med oss är att vi inte får vänta en hel första halvlek innan vi tar tag i saker och ting. Jag vet inte vad det berodde på men vi hoppas att vi nu lärt oss att varenda minut i den här serien kommer vara tuff och att vi måste göra ett väldigt hårt jobb för att ta poäng. Vi kan spela fotboll men vi är nykomlingar på den här nivån och kommer behöva kriga hårt hela tiden. Det vi också tar med oss från förra matchen är att vi steppar upp i andra halvlek och driver matchen på ett bättre sätt. Nu hoppas vi komma upp på den nivån oftare. Till morgondagens match tror jag det kommer bli viktigt att vi vågar delta och vara på plats i vårt anfallsspel. Sedan behöver vi även hitta sätt att hantera deras fysiska spel och offensiva rotationer på ett bra sätt.

Gamla Uppsala SK

GUSK slutade förra säsongen på en femte plats i Elitettan och ligger även i skrivande stund på en femte plats i årets upplaga. Detta efter fyrra omgångar som bjudit på två förluster och två vinster. Förlusterna skedde mot Mallbackens IF och Eskulstuna United DFF och vinsterna mot Sundsvalls DFF samt i senaste omgången Jitex BK.

ÖSK och GUSK har redan spelat mot varandra i år. Detta i en träningsmatch som blev till en händelserik kväll i mitten av mars. GUSK inledde med att göra 0-1. Sedan hämtade ÖSK upp underläget och gick även ifrån till en två-målsledning efter mål från Ella Gunnarsson, Matilda Wennberg och Amelia Olofsson. Det var dock nära att matchen skulle vända tillbaka till Uppsala-laget när de gjorde 3-2 i den 89:e minuten. Sedan på tilläggstid fick Ellen Portugués ett rött kort, vilket gjorde att försvararen Josefine Eklund fick hoppa in mellan stolparna. ÖSK klarade trots svårigheterna av att hålla ut och berga en stärkande försäsongsseger. Vinner ÖSK även morgondagens möte kan man kliva förbi GUSK i tabellen.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher samt morgondagens premiär både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908