Inför premiären mot Lidköpings FK

I morgon är det seriepremiär i Elitettan. I den tar vi emot fjolårets fyra Lidköpings FK hemma på Behrn Arena klockan 19:00. Nedan hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som ska se matchen på plats har vi samlat all publikinfo i en tidigare artikel. Klicka på länken för att se alla förutssättningar för dig som publik, bland annat hittar du mer information om biljetter, väskförbudet och uppladdningen på Kafé National. Publikinformation: ÖSK - Lidköpings FK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

truppen:

1. Agnes Lundberg Vesterlund
2. Klara Spångberg
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
11. Cornelia Karlsson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
21. Olivia Stråle
22. Emelie Alfredsson
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga till matchen är Clara Heiche som fortsatt är knäskadad, Jonna Dahlberg som är sjuk samt Ida Henriksson och Sofia Westerlund som båda har mindre skadekänningar.

Senaste nytt

  • ÖSK:s genrep mot RIK Karlskoga ställdes in och byttes mot träning.
  • Senaste matchen är den mållösa matchen hemma mot AIK på påskafton.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Kul att det äntligen drar igång! Vi har haft en stark försäsong men det är nu det gäller och vi sätts på prov på riktigt. Vi har ju mött Lidköping tidigare och vet att det blir en tuff match men vi är förberedda och spelarna är hungriga. Viktigast för oss blir att behålla lugnet, våga vara oss och försöka skapa målchanser på det sättet vi vill. Vi vet ju inte exakt vart vi står i dessa sammanhang så vi måste förlita oss på laget och ta jobbet för varandra.

- Vi ser otroligt mycket fram emot den här premiären och att få spela elitfotboll på damsidan i ÖSK:s färger för första gången är inspirerande. Vi kommer göra allt vi kan för att bjuda på bra fotboll och tre poäng.

Om Lidköpings FK

Lidköpings FK slutade förra året på en fjärde plats i Elitettan efter en stark avslutning. Man hade dock en bit upp till de tre lagen som slutade högst upp i tabellen. Inför seriepremiären har man spelat fyra träningsmatcher där facit lyder: tre vinster mot IFK Göteborg, Alingsås IF FF samt Jitex BK och en oavgjord match mot oss som slutade 1-1 på Behrn Arena i slutet av februari.

Lidköping fanns även med i årets gruppspel av Svenska Cupen men där blev det desto tuffare. Laget befann sig i en grupp bestående av tre damallsvenska lag; Växjo DFF, BK Häcken FF, Kristianstads DFF och slutade på en sista plats med tre förluster samt en målskillnad på tre gjorda mål och 21 insläppta.

Tidigare möten

  • Örebro SK - Lidköpings FK 1-1, träningsmatch februari 2024.
  • Örebro SK - Lidköpings FK 0-4, träningsmatch februari 2023.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt abbonnemang kan du se alla matcher samt morgondagens premiär både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning


tidigare artiklar

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908