Mållöst mot AIK på påskafton

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Denna påskafton tog ÖSK emot damallsvenska AIK hemma på Behrn Arena. Hemmalaget inledde starkt innan AIK kom in bättre i matchen. Den första halvleken var jämn med chanser åt båda håll men inga mål gjordes. Den andra halvleken var inte lika välspelad och präglades av många byten. Inte heller blev det lika många målchanser som i första och matchen slutade 0-0.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi är nöjda med många delar. I första halvlek tycker jag vi kommer ut med en jävla kraft och energi där vi pressar, vill vinna boll och vill attackera. Men i andra halvlek får vi lägga ännu mer kraft på att försvara och blir lite låga, vilket inte är konstigt när vi möter ett så pass bra lag. Då får vi det jobbigt för när vi väl vinner bollen så kommer vi aldrig riktigt ur. Utan vi spelar kvar centralt och blir för passiva och tittar på den som har bollen. Då får AIK komma i våg efter våg men det blir aldrig jättefarligt. Som sagt, är det kanske inte så konstigt men det är klart att vi vill mer än så.

– Det jag uppskattar att se i den här matchen är att gruppen inte blir rädda utan att vi går ut som vanligt och vill skapa, vill anfalla och göra mål. Det visar sig framför allt i första halvlek men även i andra. Det största problemet är när AIK ställer om efter vår omställning. Men sett överlag så är ju AIK det laget som har mer boll och är bättre på att flytta oss i försvarspositioner. Men jag är stolt över det defensiva arbete vi lägger ned. Det går ut lite över offensiven idag, men överlag är det bra.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas fredag 5 april kl. 19:00 då vi möter Rävåsens IK Karlskoga på bortaplan.

Statistik
Resultat: 0–0 (0–0)
Målskyttar: -
ÖSK:s byten: Wennberg ut - Spångberg in (62'), Gunnarsson ut - Dahlberg in (62'), Karlsson ut - Eriksson in (72'), Alfredsson ut - Rajakangas in (72'), Arlebo ut - Mannström in (72'), Eklund ut - Westerlund in (81'), Nellie Thörngren ut - Stråle in (81'), Olofsson ut - Andersson in (81'), Hurtig ut - Hyttinen in (81').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg (K)
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
18. Moa Arlebo
7. Nora Thörngren
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
11. Cornelia Karlsson
19. Amelia Olofsson
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
1. Agnes Lundberg Vesterlund
2. Klara Spångberg
9. Emilia Andersson
12. Sofia Westerlund
13. Maja Eriksson
17. Alva Hyttinen
20. Rebecka Mannström
21. Olivia Stråle
23. Jonna Dahlberg
24. Selma Rajakangas

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908