ÖSK Fotboll och Örebro kommun ingår en överenskommelse

Tillsammans med Örebro kommun har ÖSK Fotboll nått en överenskommelse där syftet är att främja den sociala hållbarheten i Örebro, samt säkerställa bästa möjliga match- och träningsmöjligheter för våra elitlag.

Överenskommelsen går i linje med båda parters arbete med social hållbarhet och ÖSK Fotbolls koncept ”Mer än fotboll”. Detta är ett viktigt steg i att fortsätta samt öka klubbens närvaro i samhället, med fokus på barn och unga i Örebro. ÖSK Fotboll kommer genom denna överenskommelse vara delaktiga i alltifrån idrottslektioner, fritidsgårdar, temadagar, till att informera om kost och sömn i skolklasser mm. Klubben skapar dessutom aktiviteter för stadens äldre, exempelvis ”seniorfika”.

Detta innebär även att ÖSK Fotbolls verksamhet kan fortsätta bedrivas på Behrn Arena.

- Vi som klubb vill verka för Örebros bästa i alla lägen. Tack vare denna överenskommelse kommer vi att öka vår närvaro utanför planen. Det känns oerhört kul att vi kommer att bidra till stadens bästa genom att använda vårt klubbmärke och våra spelare och ledare som förebilder till barn och ungdomar. Att verka för social hållbarhet är oerhört viktigt för ÖSK Fotboll. Det är även glädjande att vi genom samarbetet kan fortsätta ge bästa möjliga förutsättningar till att bedriva vår verksamhet på Behrn Arena, säger klubbens VD Jonas Lindegren.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908