Tung förlust mot Tyresö

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Serieledande ÖSK reste under lördagen till Stockholm för att möte Tyresö FF på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen efter 28 minuters spel och ökade sedan på till 2-0 drygt tio minuter in i andra halvlek. ÖSK försökte men lyckades aldrig reducera och i stället var det Tyresö som satte spiken i kistan när de gjorde 3-0 som även blev slutresultatet.

Dennis Gabrielsson och hans ledarstab valde samma startelva som till förra helgens serifinal och seger mot Smedby AIS.

Tyresö FF tog ledningen efter en knapp halvtimme genom Ida Ahlbom. Inga fler mål gjordes i den första halvleken och ÖSK gick in i halvtid i underläge. I den andra halvleken utökade hemmalaget sedan sin ledning till 2-0 efter 54 minuters spel genom Emma Åström.

ÖSK försökte få till en reducering men utan att lyckas. I stället lyckades Tyresö punktera matchen när Klara Grahn satte 3-0 i den 82:a minuten.

Tung förlust för ÖSK som nu riskerar att tappa sin serieledning beroende på Smedbys resultat senare under samma omgång.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Ett rättvist resultat till att börja med. Vi kommer inte till i den här matchen och försöker förändra saker för att komma rätt men lyckas inte riktigt. Tyresö får grepp om oss med sitt presspel och vi blir straffade vid inlägg mot bortre yta och vid fasta situationer. Vi har svårt att skapa lägen, vinna närkamper och komma ur deras press så det är inte så mycket att säga utan Tyresö vinner rättvist idag.

– Vi har pratat om att alla matcher är tuffa i den här serien och att vi måste jobba stenhårt varje match. Nu återstår det tre matcher där vi behöver komma upp i en nivå som är betydligt högre än den vi visade upp idag.

Nästa match för ÖSK spelas hemma mot Enskede IK på Behrn Arena lördagen 14:e oktober kl. 13:00.

Statistik
Resultat: 3–0 (1–0)
ÖSK:s målskyttar: -
ÖSK:s byten: Agnes Andersson ut - Ella Gunnarsson in (62'), Josefine Eklund ut - Emilia Andersson in (62'), Lisa Bergman ut - Alva Hyttinen in (75'), Izabella Hurtig ut - Maja Eriksson in (75'), Nellie Thörngren ut - Klara Spångberg in (87').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
4. Frida Abrahamsson
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
8. Matilda Wennberg
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
2. Klara Spångberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
13. Maja Eriksson
17. Alva Hyttinen
21. Olivia Stråle

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908