Ännu en tung bortaförlust

Denna lördag klockan 15:00 blåstes Superettans 26:e omgång igång. ÖSK, som efter förra matchens bortaförlust mot Helsingborgs IF, befann sig idag igen på bortaplan för att försöka studsa tillbaka från det förra nederlaget. Laget man skulle möta var Östers IF på Visma Arena i Växjö. Planerna att hitta tillbaka till 3 poäng grusades av hemmalagets första halvlek. 2-0 i paus som också utökades till slutresultatet 3-0 tidigt i den andra halvleken.

ÖSK kom till dagens match med en del förändringar i startelvan och truppen. Bland annat saknades Nasiru Moro och Samuel Kroon vilket gav plats för tillfrisknade Kevin Walker på mittfältet och 17-årige mittfältaren Óli Melander på bänken. Dessutom fick både Adam Bark och Sebastian Crona en chans i startelvan när Victor Backman och Daniel Björnquist fick inleda vid sidan av.

Matchen var det hemmalaget som öppnade bäst. Redan i den första minuten hade man hittat in i ÖSK:s straffområde med sitt snabba och raka anfallsspel. Denna offensiv fortsatte och ÖSK fick flertalet gånger rensa iväg bollen. I den 10:e minuten kommer den första målchansen när Östers Bergquist skjuter utanför straffområdeslinjen och tvingar William Eskelinen till en svettig räddning.

ÖSK kunde efter den inledande pressen och målchansen från Öster finna ett bättre presspel och även vara konstruktiva när man under de fåtal tillfällen hade bollen. Ett par gånger kunde man ta sig in i offensivt straffområde men utan att hitta rätt med sista passningen. Det skulle man dock göra när Jake Larsson i den 21:a minuten släpper bollen till David Seger som från en snäv vinkel skjuter ett lågt avslut tätt utanför Prekovic högra stolpe. Minuter senare tvingas ÖSK till ett tidigt byte när Lucas Shlimon kliver av och Elias Barsoum ersätter.

I den 29:e minuten får Öster sin andra frispark på kort tid nära straffområdet. Den första var inte särskilt bra men vid det andra försöket tog Rodic vara på läget genom att skjuta bollen över muren och via ribban in i mål. 1-0 till Öster. Dessvärre skulle nästa mål också göras av Rodic och Öster. 2-0 i den 37:e minuten vilket också var resultatet i paus.

ÖSK kom ut till den andra halvleken på ett bra sätt. Man var mer aggresivare med ett högre bolltempo. Under de första fem minutrarna av andra hade man redan befunnit sig flertalet gånger i motståndarnas straffområde. Dessvärre var nästa mål inte en reducering för ÖSK. Utan i den 53:e minuten genom deras första anfall i den andra halvleken kunde Öster gå upp till en tre målsledning och sätta stopp för ÖSK:s starka start av andra halvlek.

ÖSK försökte att ta sig tillbaka men lyckades aldrig att reducera för att komma närmre och skapa nerv i matchen. Närmast var Holmberg som hade en nick i stolpen mot slutet. Slutresultatet blev därmed 3-0 och ytterligare en tuff bortamatch var slut.

Nu väntar årets sista landslagsuppehåll och ÖSK:s nästa match spelas tisdag 24 oktober kl. 19.00 hemma på Behrna Arena mot GIF Sundsvall.

Resultat: 3-0 (2-0)
Mål: Rodic (29', 37'), Thórisson (53').
Byten ÖSK: Lucas Shlimon ut – Elias Barsoum in (24’), Niclas Bergmark ut – Victor Backman in (63’), Jake Larsson ut – Daniel Björnquist in (63’), David Seger ut – Hamse Shagaxle in (82’), Adam Bark ut – Rasmus Bonde in (82’).

William Eskelinen
Sebastian Crona – Daniel Hultqvist – Niclas Bergmark
Adam Bark – Kevin Walker (K) – Lucas Shlimon – David Seger – Valgeir Valgeirsson
Kalle Holmberg – Jake Larsson

På bänken: Strindholm, Björnquist, Bonde, Shagaxle, Backman, , Barsoum, Melander