Välkommen Samuel Kroon!

ÖSK Fotboll är idag glada att välkomna Samuel Kroon till klubben. Den 26-årige mittfältaren har skrivit på avtal över säsongen 2025.

– Samuel är en offensiv spelare som både trivs på kanten och centralt i planen. Han är en lojal spelare som arbetar hårt och i båda riktningarna. Han är en attackerande spelare som gillar att löpa i djupled, har en fin vänsterfot, ett bra avslut och har gjort poäng varje säsong i både Allsvenskan och Superettan. Jag har haft dialog med Samuel under en längre tid och är glad att han ansluter till oss idag, säger ÖSK:s huvudtränare Christian Järdler.

Samuel Kroon är född 1996 och kommer senast från spel i Allsvenskan med IF Brommapojkarna. Dessförinnan spenderade han tre säsonger i Halmstads BK där han bland annat stod för sju mål och elva assist från sin roll som yttermittfältare under säsongen 2020 då HBK vann Superettan.

Kroon har även representerat Umeå FC och Nyköpings BIS i Ettan samt Täby FK och moderklubben Bele Barkarby IF i division 3.

Nu ansluter Samuel Kroon till ÖSK och har skrivit på ett 2,5-årsavtal. Vi hälsar honom varmt välkommen till Behrn Arena.

– Jag är superladdad på att komma i gång och det är skönt att allt är klart nu. Efter mina samtal med Christian där han har berättat sin spelidé och om klubben så är det mycket som tilltalar mig. Sedan känner jag David Seger sedan innan och han har också berättat om klubbens tradition och supportrar som stöttar laget i vått och torrt, så jag ser jättemycket fram emot att få spela för klubben och dem, säger Samuel Kroon.

Samuel Kroon
Född: 1996-11-28
Nationalitet: Sverige
Längd: 186 cm
Position: Mittfältare
Tröjnummer: 11
Tidigare klubbar: Bele Barkarby IF, Täby FK, Nyköpings BIS, Umeå FC, Halmstads BK, IF Brommapojkarna.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908