Stark upphämtning gav 2-2 på Vångavallen

Under måndagskvällen gästade ÖSK ett regnigt och blåsigt Vångavallen för match mot Trelleborgs FF. Brkic gav hemmalaget ledningen under mitten av den första halvleken. Samme Brkic ökade även på till 2-0 strax före paus. I mitten av andra halvlek reducerade Holmberg till 1-2. På tilläggstid slog Walker en hörna rätt i mål och spikade slutresultatet till 2-2.

Startelvan var nästintill intakt jämfört med senaste 0-0 matchen mot GAIS, Andrésson var tillbaks i backlinjen och Crona flyttades upp på mittfältet och Barsoum fick ta plats på bänken. Inledningen av matchen präglades utav den kraftiga vinden och bägge lagen hade svårt att få till något flyt i passningsspelet. Med kvarten spelad etablerade ÖSK lite tryck i samband med ett par hörnor där några blev småfarliga men som inte resulterade i den där riktigt heta målchansen. I den 20:e minuten satte Trelleborg i gång ett kvickt anfall och bollen hittade Brkic i straffområdet som fick på ett klassavslut och bollen smälldes upp i nättaket förbi en chanslös Eskelinen. I den 31:a minuten kom målskytt Brkic farandes i offensiv central position och drog till från distans men den här gången kunde Eskelinen enkelt skopa in bollen i famnen. ÖSK hade svårt att etablera målchanser i motvinden. Strax före halvtidsvilan slog Hultqvist en för lös hemåtpassning mot Eskelinen som inte fick undan bollen och Brkic kunde rulla in sitt andra mål för kvällen. 2-0 var där med resultatet i halvtid.

Till den andra halvleken fortsatte regnet att falla men ÖSK fick i alla fall medvind. I den 57:e minuten fick Walker ett fint skottläge centralt i höjd med straffområdeslinjen. Kevins avslut blev dessvärre rakt på och Kristensen i hemmamålet räddade enkelt. Några minuter senare nådde ett inlägg Seger i straffområdet som spelade bollen bakåt till Valgeirsson som drog till med ett skott. Bollen gick lågt och blev till en perfekt passning till Holmberg som elegant klackade in 1-2 förbi målvakten från nära håll. Järdler valde att göra ett trippelbyte strax efter målet och Björnquist, Barsoum och Backman kom in i jakten på kvittering. I den 69:e minuten sköt Andrésson ett bra distansskott men målvakten hann precis ner mot stolproten och räddade till hörna. ÖSK hade svårt att skapa heta målchanser trots spelövertag. Med tio minuter löpte Brkic in i straffområdet och föll, alldeles för enkelt enligt domaren som gav tvåmålsskytten sitt andra gula kort för kvällen och utvisningen var ett faktum.

ÖSK tryckte upp hela laget i en slutforcering. I den 93:e minuten kom den gyllene chansen när Holmberg frispelades i straffområdet, men Kalles avslut något rakt på och Kristensen gjorde en vass räddning. ÖSK vaskade fram en sista hörna som Walker tog hand om från den vänstra hörnflaggan. Kevin fick på en perfekt båge och bollen seglade över målvakten och in i mål tätt intill bortre stolpen, en osannolik kvittering! Direkt efter avsparken blåste domaren av matchen och 2-2 på resultattavlan. ÖSKs femte raka oavgjorda match.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 14 augusti kl.19.00 hemma mot Jönköpings Södra.

Resultat: 2-2 (2-0)
Mål: Brkic 26’ & 43’, Holmberg 59’, Walker 90+6’
Varningar: Ogwuche, Brkic, Andersson, Andrésson
Utvisning: Brkic
Hörnor: 2-11
Byten ÖSK: Adam Bark ut – Daniel Björnquist in (61’), Niclas Bergmark ut – Victor Backman in (62’), Valgeir Valgeirsson ut – Elias Barsoum in (62’), Sebastian Crona ut – Hamse Shagaxle in (89’).
Byten Trelleborg: Nicolas Mortensen ut – Filip Bohman in (64’), Henry Offia ut – Liam Olausson in (76’), Felix Hörberg ut – Mouhammed Ali Dhaini in (76’), Markus Björkqvist ut – Mohammed Saeid in (90+4’).
Domare: Kaspar Sjöberg, Fredrik Hammarström (ass.), Simon Anderjon (ass.) och Arianit Abazi (fjärde).