Vinst mot BK Kenty

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Som avslutning på midssommarhelgen tog ÖSK:s damer emot BK Kenty på Grönpepparparkens IP. I denna tolfte omgång av division 1 mellersta var det ett serieledande ÖSK som öppnade starkast mot Kenty som ligger sist i tabellen. Genom ett självmål gjorde man 1-0 i den 8:e minuten innan Kenty kunde kvittera i sitt första anfall i den 18:e minuten. ÖSK:s andra ledningsmål kom i den 39:e minuten genom Emilia Andersson och ställningen i paus var 2-1. Efter en relativt händelsefattig första 35 minuter av andra halvlek kunde ÖSK tillslut vinna med 4-1. Detta efter två sena mål av Emelie Alfredsson med ett superskott och Inda Dervisevic. Detta betyder även att ÖSK behåller sin serieledning in till nästa omgång som också är den sista innan deras sommaruppehåll.

Redan inom de första fem minutrarna hade Emilia Andersson ett skott i målramen. Det tog inte heller lång tid innan ÖSK kunde ta ledningen när Cornelia Karlsson slår in ett hårt inlägg som tar på en Kentyspelare in i mål och 1-0 i den 8:e minuten. Redan i minuten efter hade vi bud på 2-0 när Emelie Alfredsson sköt från distans efter en hörna men Kentys målvakt kunde rädda. I Kentys första anfall i den 18:e matchminuten kom också kvitteringen. Detta efter att nummer 8 Ebba Torgner slår ett inlägg som ställer Ellen Portugués och går över henne samt in genom den bortre stolpen. Efter kvitteringen kunde Kenty lägga sig i försvar och sedan vänta på kontringslägen. Efter den välbehövliga vätskepausen dröjde det till den 35:e minuten innan vi skulle få en het målchans igen. Detta när Cornelia Karlsson fanns fri för ett inlägg i den bortre delen av straffområdet. Tyvärr slutade avslutet över. I den 39:e minuten kunde ÖSK återigen ta ledningen till 2-1. Det var Emilia Andersson som tog emot bollen i straffområdet och kunde lugnt och behärskat sätta dit målet. Detta blev också resultat man tog med sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det BK Kenty som skapade den första farligheten genom ett distanskott i minut 46 som Portugués hade en del svårigheter med. ÖSK som fortsatte med att ha ett stort bollinnehav hade däremot svårt att skapa lägen i stora delar av den här halvleken. Den andra halvlek bestod mest av spel i backlinje och mittfält för ÖSK. Det var sällan man kom in och kunde hota i motståndarnas straffområde. Den inhoppande Maja Eriksson kunde däremot avsluta från distans i den 81:a minuten för att tvinga Kentys målvakt till en räddning. I den 85:e minuten fick också Olofsson ett läge men även då stod Kentys målvakt i vägen. På det tredje distanskottet på kort tid fick däremot målvakten kapitulera när Emelie Alfredsson sköt ett superskott ribba in i mål. Därmed 3-1 i den 88:e minuten. På övertid kunde även Inda Dervisevic göra 4-1. Vilket blev slutresultatet.

Dennis Gabrielsson, tränare ÖSK Fotboll:
– Vi vinner med 4-1 och det ska vi ju göra utifrån hur det har sett ut innan. Vi börjar matchen bra och får ett tidigt mål men sen tycker jag vi tappar i hur vi vill se ut. Vi borde gjort ett par mål till i första också. I andra börjar vi svagt och kommer ingenstans fram till vattenpausen. Men efter den och genom tre byten där vi kommer med mer energi och där två av inhopparna gör poäng så är vi såklart ändå nöjda med en vinst. Skönt att vara serieledare och jag hoppas vi är det nästa vecka med.

Nästa match för ÖSK:s damlag är den sista innan uppehållet och spelas söndagen den 1 juli kl. 14:00. Då möter vi Enskede IK borta på Enskede IP 2.

Statistik
Resultat: 4–1 (2–1).
ÖSK:s målskyttar: Självmål (8'), Emelia Andersson (39'), Emelie Alfredsson (88'), Inda Dervisevic (90+2').
ÖSK byten: E. Andersson ut - Weinacht in (70'), Hurtig ut - Eriksson in (70'), Olofsson ut - Dervisevic in (86').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
3. Josefine Eklund
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
17. Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
9. Emilia Andersson
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
7. Alva Holmqvist
12. Karin Weinacht
13. Maja Eriksson
16. Lisa Bergman
18. Inda Dervisevic
21. Olivia Stråle

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908