Förlust i träningsmatchen mot IF Brommapojkarna

Foto: Bildbyrån

Denna midsommarhelg var herrlaget tillbaka på riktigt från det korta sommaruppehållet. Detta eftersom man spelade en träningsmatch mot Allsvenska IF Brommapojkarna på bortaplan. Matchen på Grimsta IP var inledningsvis väldigt jämn. ÖSK hade majoriteten av bollinnehavet men under de första 45 minutrarna saknades det heta målchanser. Det var BP som var närmast med en kontring som William Eskilinen tillslut kunde rädda enkelt. Den jämna halvleken skulle också sluta 0-0. Till den andra gjorde ÖSK ett byte direkt där den provspelande Stephan Soghomonian fick komma in istället för Adi Fisic. Senare i matche byttes även Hamse Shagaxle och Linus Alperud in som båda därmed gjorde debut i ÖSK:s a-lag. Rent spelmässigt var det en match som tappade ju längre andra halvleken gick. Detta kan bero på många faktorer till exempel värmen, matchovana och alla byten som gjordes. Matchen blev däremot inte mållös då BP kunde göra 1-0 genom Tim Waker och fastställde därmed slutresultatet. Överlag en jämn match där ÖSK stod upp bra men inte räckte hela vägen mot ett allsvenskt lag i BP.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK fotboll:
-
Jag tycker att vi gör en godkänd match idag. Vi möter ett bra lag och värmen påverkar såklart matchen men jag tycker vi har kontroll och gör ganska mycket bra på planens två första tredjedelar. Däremot har vi svårt i djupledsspelet och lyckas inte med så många genombrott. Vi fastnar i sista tredjedelen och kommer inte in bakom dem med fart som vi vill. Vi skapar lite avslut från 16 meter och några inspel från sidan men lyckas inte göra mål idag. Där har vi delar att jobba på i vårt spel, som kommer bli viktiga framåt. Kul att se både Hamse och Linus debutera i A-laget. De gör bra inhopp båda två. Totalt sett en bra genomkörare och många spelare fick minuter och vi åker hem utan skador.

Nästa match för ÖSK spelas redan på fredag 30 juni när man möter IK Sturehov på bortaplan i Distriktscupen. Matchstart klockan 19:00 på Sörbyvallen.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
ÖSK mål:
Byten ÖSK: Adi Fisic ut – Stephan Soghomonian in (46’), Kevin Walker ut – Hamse Shagaxle in (73’),Adam Bark ut – Elias Barsoum in (73’), Niclas Bergmark ut – Ludvig Nicklasson in (79’), Axel Andrésson ut - in Daniel Hultqvist (79'), Lucas Shlimon ut - Linus Alperud in (79'), Daniel Björnquist ut - Johannes Danho in (86').

Startelva ÖSK
William Eskelinen
Niclas Bergmark – Nasiru Moro – Axel Oskar Andrésson
Daniel Björnquist – Lucas Shlimon – Kevin Walker – Jake Larsson
David Seger – Adam Bark
Adi Fisic

På bänken: Serrano Torstensson, Nicklasson, Hultqvist, Shagaxle, Soghomonian, Barsoum,
Danho, Alperud

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908