Kryss i genrepet mot IK Sirius

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I Vinnarhallen på Bosön tog sig herrlaget idag an IK Sirius i den sista matchen inflr nästa veckas seriepremiär. Den första halvleken var jämn där inget av lagen och slutade mållös. I den andra halvleken tog IK Sirius ledningen och kort därefter utökade hemmalaget även till 2-0. Noel Milleskog reducerade sedan och länge såg det ut att bli förlust för de svartvita. Men i slutskedet fick man en straff som Kevin Walker förvaltade och ÖSK kunde resa hem med ett oavgjort resultat.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en bra match för oss idag. Vi möter ett bollskickligt lag som är trygga med bollen och har ett bra tempo i sitt passningsspel. Det tog oss ett tag att hitta rytm och klara av att spela ur/förbi deras press men vi växte in i matchen. Vi skapar en del bra lägen i i första och bör nog göra ett mål. I paus pratar vi om att behålla tempot och attackera mer längs kanterna. Vi är inte alls nöjda med starten av andra halvlek. Vi är svaga under minut 46-60, tar många långsamma och dåliga beslut och kommer i underläge. Därefter spelar vi upp oss och gör ett väldigt fint mål till 1-2 och jag är riktigt nöjd med att vi visar karaktär och vilja att fightas hela vägen in. Kvitteringen kommer när vi skapar tryck och vi åker hem med en känsla av att vi kan bättre, vi har mycket att utveckla men också att vi är starka tillsammans och ger oss inte.

Nästa match för ÖSK:s herrlag spelas på måndag den 3 apr kl. 19:00 då vi möter Jönköpings Södra IF på bortaplan i premiären av Superettan.

Statistik
Resultat: 2-2 (0-0)
Målskyttar ÖSK: Milleskog, Walker

Startelva:
1. William Eskelinen
– – – – – – – – – –
15. Niclas Bergmark
4. Nasiru Moro
37. Axel Óskar Andrésson
– – – – – – – – – –
2. Daniel Björnquist
22. Lucas Shlimon
8. Kevin Walker
90. Samuel Dahl
– – – – – – – – – –
10. Victor Backman
16. David Seger
– – – – – – – – – –
48. Noel Milleskog

Ersättare:
31. Amar Dzevlan
5. Daniel Hultqvist
6. Sebastian Crona
11. Adi Fisic
12. Jake Larsson
20. Adam Bark
21. Malïk Mokédé
99. Erik Björndahl

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908