Vinst mot KIF F19 på Behrn Arena

Under torsdagskvällen spelade ÖSK bortamatch på Behrn Arena mot KIF Örebros F19. En match där ÖSK ägde boll under stora delar av matchen men hade lite svårt att hitta fram till särskilt många farliga målchanser. Matchens enda mål kom i den 30:e minuten då Amelia Olofsson bröt fram på sin vänsterkant, väggspelade med Ella Gunnarsson och serverade Cornelia Karlsson som enkelt kunde sätta dit bollen i så gott som öppet mål. Därmed tog ÖSK in sin femte seger under försäsongens hittills sju spelade matcher.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En match där vi får ha bollen och får flytta på motståndaren ofta och länge. Sedan blir vi lite för oskarpa både med löpningar in i boxen och med inspelen. Kanske behöver vi värdera om lite så att vi inte spelar in bollen när motståndarna är bra positionerade. Annars tycker jag vi sätter vårt presspel, vinner bollen ofta och driver matchen. Dock gör vi bara ett mål och borde kanske gjort något till men det blir inte så många superfarliga målchanser idag. Där behöver vi växla upp. Vi har i alla fall en eller två chanser där vi borde gjort mål men med den mängd tillfällen som vi kommer in i de ytorna vi vill så borde vi skapa mer.

– Det finns alltid saker att slipa på men jag tycker att vi är långt fram. Nu börjar presspelet se bra ut och vi är bra i speluppbyggnaden. Vi behöver fortsatt slipa på både offensiva och defensiva omställningar samt hur vi agerar i den sista tredje delen. Både i hur vi skapar chanser och hur vi behöver ha tålamod för att kunna göra det.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas lördag den 18:e mars kl. 17.00 då vi möter Västerås BK30 hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 0–1 (0-1)
Målskyttar: Cornelia Karlsson (30')

Startelva:
26. Ellen Portugues
– – – – – – – – – –
13. Clara Heiche
21. Olivia Stråle
5. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
7. Alva Holmqvist
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
12. Emilia Andersson
15. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
18. Inda Dervisevic
19. Nellie Thörngren
20. Rebecka Mannström
28. Maja Eriksson
30. Nathalie Sundqvist

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908