Förlust 0–2 i hemmamatchen mot IK Brage

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På Behrn Arena i lördagens eftermiddagssol tog damlaget emot IK Brage. Hemmalaget öppnade starkast med både ett stort spel och chans övertag. Under de första tjugo minutrarna var lagets största chans en ribbträff från ett skott av Emelie Alfredsson. Däremot var det Brage som gjorde det första målet i deras första riktiga anfall. 0-1 i den 35:e minuten av Hanna Torstensson. Dessvärre kunde Brage också göra 0-2 i den 37:e minuten genom Anna Sandin, vilket var resultatet som stod sig till paus. I andra halvlek valde Brage att backa hem och försvara ledningen. ÖSK hade ett spelövertag men lyckades aldrig spräcka deras nolla. Närmast var återigen Emelie Alfredsson med ett till ribbskott i den 47:e minuten.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Bra att få en träningsmatch mot ett lag som jobbar hårt för varandra och korrigerar sig bra. För vi kommer lära oss mycket av den. Första halvlek sätter de ganska hög press men vi löser det oftast bra och skapar flera chanser. Vid dessa är vi däremot lite för dåliga i avslutsmomentet.

- I andra halvlek har vi svårt att få upp tempot mot deras låga försvar. De spelar kompakt, lojalt och jobbar som sagt hårt för varandra, vilket gör det svårt för oss. De styr oss i ytor dit vi inte vill. Trots det lyckas vi skapa lägen, där vi återigen är lite för oskarpa i sista passningen, inspelen och avsluten.

- Försäsongen så här långt har varit bra. Vi ser en tydlig progression i våra prestationer överlag. Vi har roterat mycket, många har fått mycket speltid och det ser ändå bra ut. Jag tycker att idag visar vi att offensivt är vi där vi ska vara även om det sista fortfarande fattas. Vi ligger bra till och är på rätt väg, vi fortsätter jobba vidare.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas på torsdag den 9:e mars kl. 19.00 då vi möter KIF Örebro F19 som bortalag på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 0–2 (0-2)
Målskyttar: Torstensson (35') Sandin (37').

Startelva:
1. Alice Hultman
– – – – – – – – – –
13. Clara Heiche
3. Nathalie Sundqvist
19. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
7. Alva Holmqvist
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
12. Emilia Andersson
15. Amelia Olofsson
– – – – – – – – – –
18. Inda Dervisevic

Ersättare:
26. Ellen Portugues
5. Josefine Eklund
9. Maja Eriksson
10. Ella Gunnarsson
21. Olivia Stråle

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908