Seger mot Rynninge i första träningsmatchen

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I årets första träningsmatch spelade damlaget mot Rynninge IK uder söndagseftermiddagen. ÖSK tog initiativet från start och tog även ledningen redan efter sju minuters spel. Därefter fortsatte man att trycka på framåt och fick god utdelning. Efter den första av tre perioder ledde ÖSK med 6-0. I de två avslutande perioderna sänktes tempot och målchanserna blev färre. Det blev inte heller några fler mål vilket innebar att ÖSK gick ur dagens match som klar segrare.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det kändes som att vi var väldigt sugna att komma igång och fick en väldigt bra utdelning i början av matchen. Vi gjorde mål på de tre första målchanserna och hela första 30-minutersperioden så är det mycket fart och vilja. I andra perioden tycker jag vi slappnar av lite och gör lite för få aktioner. Vi lämnar över ansvaret för mycket på varandra vilket gör att vi inte blir lika skarpa framåt. Det behöver vi jobba med. I sista perioden gör vi många byten och tar in flera spelare som inte tränat med oss så ofta. Då kan vi inte begära så mycket men jag är jättenöjd med alla FA17-spelare som är med oss idag. De gör sitt bästa hela tiden och håller nollan under sista 30.

– Det vi tar med oss från idag är att vi är skarpare i återerövringen än vi var under förra året. Vi är bra i offensiven och gör flera fina mål också. Sedan finns det vissa saker vi får jobba vidare med. Vi behöver exempelvis bli lite bättre på att hantera när de sätter in bollar bakom oss. Men sett till att det var första matchen så var det en bra start.

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas på lördag den 11 februari kl. 16:00 då Lidköpings FK gästar Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 6–0 (6-0)
Målskyttar ÖSK: Dervisevic (7'), Holmqvist (9´), Alfredsson (11', 28'), Thörngren (14'), Mannström (18'),

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
3. Josefine Eklund
5. Nathalie Sundqvist
30. Ellen Björk
– – – – – – – – – –
20. Rebecka Mannström
7. Alva Holmqvist
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
12. Emilia Andersson
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
18. Inda Dervisevic
19. Amelia Olofsson

Ersättare:
1. Alice Hultman
2. Julia Dubbelman
10. Ella Gunnarsson
14. Izabella Hurtig
23. Maja Andersson
31. Maja Eriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908