ÖSK föll på tilläggstid i Trelleborg

På måndagskvällen ställdes ÖSK mot Trelleborg på Vångavallen i Superettans 27:e omgång. Efter en spelmässigt jämn och chansfattig första halvlek gjorde Trelleborg 1-0 precis före pausvilan. I andra halvlek tryckte ÖSK på för en kvittering och 1-1 kom via inhoppande Björndahl i den 92:a minuten. Glädjen byttes dock mot sorg när Dhaini gjorde 2-1 för Trelleborg i den 94:e minuten och ÖSK fick lämna matchen poänglösa.

Järdler tvingades till en förändring på målvaktsposten där Strindholm fick göra debut från start i skadade Eskelinens frånvaro. Även Yasin och Valgeirsson återfanns i startelvan till skillnad från senaste matchen, och detsamma gällde även Milleskog som fick ersätta Larsson sent då Jake skadade sig under uppvärmningen. Matchens inledande 20 minuter präglades av det ruskiga höstvädret och lagen hade svårt att få till flyt i spelet på den regntunga mattan och målchanserna uteblev totalt. I den 30:e minuten drog Milleskog till från distans och tvingade Kristensen i hemmamålet att göra en kvick räddning nere vid stolproten. Milleskog hade även ett distansskott i 45:e minuten men ur dålig vinkel och enkelt för Kristensen att rädda. Halvleken skulle precis summeras till 0-0 men i slutsekunderna rann Amin igenom och fri i straffområdet placerade han in bollen till höger om Strindholm, och med halvlekens sista spark var det 1-0 Trelleborg.

Andra halvlek inleddes med två rejäla svartvita målchanser. Hamad lyfte in en frispark mot straffområdet och Custovic fick chansen och drog till vid bortre stolpen men bollen räddades på mållinjen av en försvarare. Rensningen snappades upp av Milleskog som sköt direkt men på nytt en räddning på mållinjen och kvitteringen uteblev denna gång. ÖSK hade mer energi under inledningen av andra halvlek och tryckte på med ett antal hörnor men utan att få till någon riktig målchans. I den 59:e minuten var det dags för Amin att hota mot ÖSK-målet igen efter att Strindholm först varit lite snett ute i en duell i utkanten av straffområdet. Amin sköt men Strindholm hann in i målet igen och kunde till slut avvärja situationen. I den 67:e minuten fick Yasin chansen i straffområdet men fick dålig träff på bollen och Kristensen kunde rädda utan problem. I den 76:e minuten var det åter dags för Yasin, den här gången ett vassare avslut men även en bättre räddning.

I den 82:a minuten kom matchens svettigaste räddning, denna gång av Strindholm som fick ut högerhanden på ett tungt skott ifrån Amin efter en hörnsituation där inhoppande Moses räddat på mållinjen i första läget. I den 90:e minuten fick ÖSK en frispark precis utanför straffområdet och Amin tilldelades sitt andra gula kort och därmed utvisad i matchens slutskede. Yasin slog frisparken hårt i muren. ÖSK tryckte upp allt under de återstående fem tilläggsminuterna. Björnquist skottpassade in bollen framför mål och där dök inhoppande Björndahl upp och rakade in den förlösande kvitteringen, 1-1 i den 93:e minuten. Men matchen var inte slut där. Trelleborg stack upp en sista gång trots numerärt underläge och Offia spelade fram Dhaini som slog till med ett curlat avslut mot bortre stolpen och Strindholm nådde inte bollen och 2-1 Trelleborg i den 94:e minuten. En otroligt intensiv och till slut snöplig avslutning och ÖSK tvingades lämna Trelleborg utan poäng.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 25 oktober kl. 19:00 borta mot Halmstads BK.

Resultat: 2-1 (1-0)
Mål: Amin 45+1’, Björndahl 90+2’, Dhaini 90+4’.
Varningar: Amin, Seger, Brkic
Utvisning: Amin
Hörnor: 4-9
Byten ÖSK: Noel Milleskog ut – Daniel Gustavsson in (71’), Samuel Dahl ut – Christian Moses in (78’), Jiloan Hamad ut – Elias Barsoum in (78’), Kevin Custovic ut – Erik Björndahl in (87’).
Byten TFF: Felix Hörberg ut – Petar Petrovic in (75’), Mohammed Saeid ut – Jesper Modig in (90+3’), Petar Petrovic ut – Abel Ogwuche in (90+3’).
Domare: Adi Aganovic, Almira Spahic (ass.), Luke Artemidi (ass.) och Emil Persson (fjärde).

Daniel Strindholm
Niclas Bergmark – Kevin Custovic – Benjamin Hjertstrand
Daniel Björnquist – Valgeir Valgeirsson – David Seger – Jiloan Hamad – Samuel Dahl