Utslagna ur Svenska Cupen efter förlust mot RIK Karlskoga

I kvalet till Svenska Cupen mötte ÖSK:s damer ikväll Rävåsens IK Karlskoga hemma på Grönpepparparkens IP. Gästerna, till vardags i Elitettan, tog ledningen i den första halvleken och ledde i paus. I den andra halvleken utökade RIK Karlskoga ledningen två gånger om innan ÖSK reducerade genom Sara Sandberg. De rödklädda skulle dock hinna med att sätta dit 1-4 som även blev slutresultatet. Därmed är ÖSK utslagna ur Svenska Cupen för denna gång.

Dennis Gabrielsson, Huvudränare ÖSK Fotboll:
– Prestationen i första halvlek är jag väldigt nöjd med. I stora delar gör vi mycket bra. Vi har tålamod i speluppbyggnaden och är bra i försvarsspelet. Sedan blir vi lite för passiva när vi väl kommer förbi deras första press och försöker slå en avgörande passning lite för ofta. Men vi kommer till bra chanser och driver matchen med boll på ett bra sätt. Sedan är det jobbigt att släppa in ett skitmål och ligga under i paus. Men vi berömmer spelarna i paus för insatsen under de första 45 minuterna.

– I den andra halvleken får vi inte riktigt loss bollen i speluppbyggnaden. Sedan blir vi också straffade för de bolltapp vi gör. Det gör Karlskoga bra. Då går luften lite ur oss och dem får momentum. 1-4 är nog lite för stora siffror sett till matchbilden idag, men de tar vara på våra misstag och är effektiva. Så hårt som vi straffas idag, straffas vi sällan i serien.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 20 augusti borta mot IK Frisco.

Statistik
Resultat: 1-4 (0-1)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (80')
Byten ÖSK: Dervisevic ut - Sandberg in (59'), Aronsson ut - Fredriksson in (59'), Alfredsson ut - Wood in (81'), E. Mannfolk ut - Grabus in (84').

Startelva:
1. Rebecka Ayranci Dahlberg
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
30. Anna Meijer
5. Linnéa Forsström
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
13. Lisa Aronsson
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
23. María Lena Ásgeirsdóttir
12. Emilia Andersson
19. Ebba Mannfolk
– – – – – – – – – –
18. Inda Dervisevic

Ersättare:
25. Stina Mannfolk (mv)
8. Matilda Wennberg
9. Sara Sandberg
10. Isabelle Fredriksson
20. Sabina Grabus
28. Alicia Wood

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908