1-1 borta mot Öster

På tisdagskvällen var det dags för Superettans 19:e omgång när ÖSK reste till Växjö för möte med Östers IF på Visma Arena. Efter en mållös första halvlek gav Hamad ÖSK ledningen på frispark direkt i den andra halvleken. Kozica kvitterade för hemmalaget med timmen spelad. Moro fick rött kort på tillägstid men de svartvita fick med sig 1-1 till slut och en poäng.

Kjälls skadelista var lång inför matchen med flera tongivande spelare borta från spel, men med i truppen fanns båda nyförvärven Moses och Custovic, även om de inledde på bänken. Matchen började tillknäppt utan målchanser under inledningskvarten. I den 30:e minuten fick Öster första halvleks första nämnvärda målchans när Rodic sköt efter en hörna, Eskelinen säker mellan stolparna och släppte ingen retur. I minut 40 kom nästa Österchans, Bergmark Wiberg rann igenom i straffområdet, kom ur vinkel, och rullade bollen tätt utanför bortre stolpen. I slutet av halvleken sköt Shlimon från långt håll två gånger om men bollen seglade högt över båda gångerna och 0-0 stod sig efter 45 händelsefattiga minuter.

Andra halvlek hann knappt börja innan Björndahl fick en frispark strax utanför straffområdet. Hamad slog frisparken mot första stolpen och målvakt Stulic tappade in bollen och 0-1 var ett faktum. En perfekt start på andra halvlek för ÖSK. Öster inledde kvitteringsjakten direkt och hade några halvlägen men avsluten träffade inte mål. I den 56:e minuten löpte Björndahl igenom och serverades fint av Dahl, och Erik avslutade inifrån straffområdet, men Stulic reagerade snabbt och gjorde en fin räddning och försvarare kunde rensa undan på mållinjen i andraläget. Med timmen spelad ställde Öster om snabbt. Bollen gick ut på vänsterkanten innan den spelades in centralt och i höjd med straffpunkten dök Kozica upp och kunde placera in 1-1 till vänster om Eskelinen. Några minuter senare fick Hauksson ett läge att ge hemmalaget ledningen och han sköt ett rappt skott i straffområdet men Eskelinen fick upp en hand och kunde rädda till hörna. I den 64:e minuten fick Hamad chansen på frispark igen. Den här gången från betydligt längre håll och Stulic kunde rädda till hörna. Matchen tog ordentligt fart och i den 68:e minuten var det Eskelinens tur att briljera igen när Hauksson på nytt slog till med ett farligt avslut mot vänstra delen av målet.

Med 20 minuter kvar fick nyförvärvet Moses göra entré på planen. Matchen tappade något i intensitet och det var hemmalaget som låg på mer framåt för ett vinstmål. Med fem minuter kvar fick även Custovic komma in i ett försök till att hitta ett vinstmål. I situationen efter fick ÖSK frispark i fint läge strax utanför straffområdet. Hamad tog hand om den igen och denna gång prickade han ribban efter en välslagen frispark. På tilläggstid satte Moro in en kraftfull tackling på Westermark och fick syna det röda kortet. ÖSK slog ifrån sig under de sista minuterna och kunde inkassera en poäng efter 1-1 på resultattavlan när domaren blåste av tillställningen.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 23 augusti kl. 19.00 hemma mot Skövde AIK på Behrn Arena.

Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Hamad (47’), Kozica (60’)
Varningar: Shlimon, Pavic, Andrésson, Stenberg
Utvisning: Moro
Hörnor: 9-5
Byten ÖSK: Shlimon ut – Seger in (69’), Gustavsson ut – Moses in (69’), Yasin ut – Custovic in (84’), Bergmark ut – Andrésson in (90+1’).
Byten Öster: Sörensen ut – Westermark in (73’), Rodic ut – Magnusson in (73’), Kozica ut – Bonnah in (81’), Kusu ut – Drott in (81’), Pavic ut – Adolfsson in (90+4’).
Domare: Adi Aganovic, Anders Böwing (ass.), Marcus Strandberg (ass.) och Rasmus Eriksson (fjärde).