Uddamålsförlust mot Örgryte

På måndagskvällen tog ÖSK emot Örgryte IS på Behrn Arena. Gästerna tog en tidig ledning genom Rashkaj och 0-1 stod sig första halvlek ut. I andra halvlek tryckte ÖSK på för en kvittering men lyckades inte få hål på bortalaget och Örgryte kunde avgå med segern efter matchens enda mål.

Inför matchen hade Axel Kjäll en hel del att tänka på vad gäller tillgänglighet av spelare. Walker skadade sig senast och Gustavsson avstängd, medan Larsson och Seger blivit sjuka. Det innebar att Hamad fick göra sin första match från start sedan skadecomebacken och detsamma gällde nyförvärvet Valgeir Valgeirsson. I mittbacksparet fick Bergmark chansen på Andréssons bekostnad och på innermittfältet fick Shlimon chansen från start. Det var gästerna som inledde piggast och satte tryck på ÖSKs planhalva. I den nionde minuten slarvade ÖSK i ett uppspel och Örgryte högg direkt. Bollen spelades in från vänster av Lans och i höjd med straffområdesgränsen kom Rashkaj farandes och avlossade ett skott som studsade precis innan Eskelinen som missbedömde bollbanan och 0-1 var ett faktum. Minuten senare rann Paulson igenom och sköt ett hårt skott mot bortre stolpen men bollen ven tätt utanför. I den 20:e minuten kom Yasin i en kontring och försökte ur snäv vinkel men skottet gick dessvärre högt över. I den 25:e minuten hade gästerna ytterligare nätkänning efter en hörna men målet vinkades av för offside.

Med dryga halvtimmen spelade skapade ÖSK sin bästa målchans hittills. En hörna från vänster nådde Björndahl på bortre som prickade stolpen med sin nick. På returen satsade Bergmark hårt men utan utdelning. I den 36:e minuten kom Dahlqvist löpandes i en kontring och tog sig in i straffområdet och tryckte av ett farligt skott, men Eskelinen gjorde en superräddning med högerhanden och fick bollen till hörna. Strax före paus smög Björnquist inåt i banan i offensiv position och avlossade ett stenhårt vänsterskott som Wallinder flaxade till på och bollen till ännu en hörna. 0-1 stod sig till första halvleks slut.

Inför andra halvlek fick Olatomi Olaniyan entra planen till förmån för Hjertstrand i ett försök till att stärka offensiven. ÖSK satte tryck framåt direkt och efter några tidiga hörnor utan att hota nämnvärt kom just Olaniyan till skottläge från vänsterkanten i den 53:e minuten, men avslutet något för rakt på Wallinder i bortamålet. I den 64:e minuten spelade Bergmark fram Yasin i djupled som tog sig in i straffområdet och sköt rakt på Wallinder som gjorde en bra reflexräddning, på returen skottfintade Hamad innan han släppte bollen i sidled till Björndahl som fick öppet mål från 4-5 meter men skopade bollen över ribban. ÖSKs tryck kom av sig något under en period och Örgryte hotade för 0-2. Med fem minuter kvar tog Kjäll in Andrésson och Fabio i hopp om att lyfta in höjdbollar i slutet. I den 88:e minuten fick Bergmark ett skottläge men avslutet blev alldeles för löst och inga problem för Wallinder. I den tredje tilläggsminuten fick Yasin en halvchans och drog till på volley men även det skottet räddade Wallinder och matchen slutade 0-1.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 16 augusti kl. 19.00 borta mot Östers IF.

Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Rashkaj (9’).
Varningar: Andréasson, Ackermann,
Hörnor: 13-5
Byten ÖSK: Benjamin Hjertstrand ut – Olatomi Olaiyan in (46’), Valgeir Valgeirsson ut – Axel Andrésson in (85’), Lucas Shlimon ut – Fabio Sousa Da Silva in (85’), Niclas Bergmark ut – Elias Barsoum in (89’).
Byten Örgryte: Ackermann ut – Gustafson in (57’), Lundberg ut – Ahl Holmström in (57’), Dahlqvist ut – Bärkroth in (70’), Lans ut – Nohlgren in (85’) Rashkaj ut – Sjögrell in (85’).
Domare: Martin Strömbergsson, Fredrik Hammarström (ass.), Martin Palm (ass.) och Martin Thorén (fjärde).