Daniel Strindholm skriver på för ÖSK

ÖSK Fotboll är idag glada att presentera målvakten Daniel Strindholm som ny spelare i klubbens herrlag. 20-åringen kommer senast från spanska Málaga CF och har nu skrivit på ett flerårigt avtal med ÖSK.

– Daniel är en lovande spelare i en spännande ålder som har erfarenhet från de svenska landslagen. Han är en fysisk målvakt med bra spelförståelse och är skicklig i närspelet. Vi ser fram emot att se honom i ÖSK-tröjan, säger ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll.

Daniel Strindholm är född 2001 och har AIK som moderklubb. År 2007 flyttade Daniels familj till Spanien där han fortsatte spela fotboll i klubben San Pedro fram till han fyllt 14 år. Därefter spenderade Daniel en säsong i Costa Unida innan han tog steget till Málaga CF sommaren 2016. Under sex säsonger i Málaga spelade Daniel först på akademi- och ungdomsnivå för att sedan ta en plats i klubbens andralag och regelbundet träna med A-laget.

Daniel Strindholm har även meriter från landslagsspel då han gjort ett flertal pojklandskamper och varit med i det svenska U21-landslaget så sent som hösten 2021. Nu väljer han att flytta hem till Sverige för spel i ÖSK.

– Det känns riktigt roligt att vara här. Örebro är en otrolig stad och ÖSK är en fantastisk klubb som hör hemma i Allsvenskan. Jag ser fram emot att sätta i gång och hjälpa laget för att vi ska ta oss tillbaka så snart det går, säger Daniel Strindholm.

Daniel Strindholm
Född: 2001-10-07
Nationalitet: Sverige
Längd: 190 cm
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: AIK, San Pedro, Costa Unida, Málaga CF

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908