Tung förlust på Gamla Ullevi

På tisdagskvällen gästade ÖSK jumbon Örgryte IS på Gamla Ullevi i den tolfte omgången av Superettan. Hemmalaget tog ledningen med kvarten spelad. ÖSK tryckte på matchen igenom men närmre än en straffmiss av Yasin med tio minuter kvar kom man inte en kvittering och istället kom 2-0 i slutsekunderna av matchens tvåmålsskytt Zeljkovic.

Kjäll ställde en relativt nykomponerad startelva på benen i och med Alis frånvaro och Thills lämnande från klubben. Nya in i startelvan jämfört med senast kom Björnquist, Mpindi, Seger och Yasin. Matchens inledning var jämn och lagen turades om att rulla boll. Med knappa kvarten spelad sköt Seger ett skott utanför från snäv vinkel. Strax efter det kom Bärkroth farandes på vänsterkanten för hemmalaget. Bollen släpptes vidare till Dahlqvist som slog in en perfekt passning till Zeljkovic i straffområdet som tog emot och placerade in 1-0 till höger förbi en chanslös Eskelinen. 1-0 till Örgryte efter 13 minuter spelade. I den 25:e minuten var det hemmalaget som åter igen skapade en fin målchans. Paulson serverades i straffområdet och avslutade från nära håll men Eskelinen var tidigt ute och gjorde sig stor och kunde freda målet denna gång. I den 34:e minuten tog sig Björnquist runt på högerkanten och spelade fram Milleskog i straffområdet, Noel avslutade direkt men tätt utanför första stolpen. Minuten efter fick Yasin skottläge i höjd med straffområdet och avlossade ett hårt och lågt skott, men Wallinder i hemmamålet var snabbt nere och gjorde en reflexräddning till hörna. Med drygt fem minuter kvar av första halvlek tog sig Bärkroth för vänstervaden och en av planens mest rutinerade spelare fick utgå skadad. ÖSK tryckte på under första halvleks slutminuter men 1-0 stod sig in till pausvilan.

Kjäll valde att byta ut kortbelastade Moro i paus och Hjertstrand ersatte. ÖSK tryckte på framåt direk. I den 48:e minuten slogs ett inlägg från höger som Walker nådde högst på och nickade mot mål men Wallinder gjorde en strålande räddning och returen utanför. ÖSK skapade många hörnor under inledningen av andra halvlek men hade svårt att omsätta de till några riktiga målchanser. I den 58:e minuten sköt Larsson en frispark men muren hoppade förtjänstfull och bollen till ännu en hörna varpå Mpindi avslutade över med ett försök till konstspark. ÖSK hade mestadels av spelet men hade svårt att komma till riktigt heta målchanser. Med 10 minuter kvar kom dock ett fint läge efter rundlöpning på högerkanten sköt Larsson direkt och bollen blockades av en hand och domaren pekade på straffpunkten. Yasin fick förtroendet men sköt en svag straff till höger och Wallinder kunde enkelt klistra bollen utan retur. Blytungt. Kjäll kastade in Olaniyan under slutminuterna i hopp om att nå kvittering. Återstående del av matchen slogs långbollar mot uppflyttade Andrésson men utan lyckat utfall. Det blev inget svartvitt mål utan istället kunde Zeljkovic utnyttja de öppna ytorna i slutsekunderna och göra 2-0. Örgryte kunde där med ta sin första seger för säsongen och ÖSK fick resa hem tomhänta.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 12 juli kl. 19.00 hemma mot Trelleborgs FF.

Resultat: 2-0 (1-0)
Mål: Zeljkovic (13 & 90+5’)
Varningar: Moro, Andrésson, Gustafsson, Ackerman, Paulson.
Hörnor: 2-11
Byten ÖSK: Nasiru Moro ut – Benjamin Hjertstrand in (46’), Victor Mpindi ut – Erik Björndahl in (64’), Ahmed Yasin ut – Olatomi Alfred Olaniyan in (82’), Daniel Björnquist ut – Malik Mokédé Y in (90’).
Byten Örgryte: Nicklas Bärkroth ut – Isak Dahlqvist in (39’), Marcus Haglind Sangré ut – Anton Lans in (50’), Kevin Ackerman ut – Arvid Brorsson in (85’), Alexander Ahl Holmström ut – Anton Andreasson in (85’), Daniel Paulson ut – Anel Rashkaj in (85’).
Domare: Adi Aganovic, Joakim Wik (ass.), Robert Nyberg (ass.) och George Jansizian (fjärde).