ÖSK informerar om processen att rekrytera ny vd

ÖSK:s styrelse har sedan ett antal veckor arbetat med processen runt den kommande vd-rekryteringen. Ordförande Kent Persson informerar om att tjänsten kommer utannonseras i början av juni och att rekryteringsarbetet sedan kommer pågå över sommaren.

ÖSK har påbörjat processen med att rekrytera en ny vd efter det att Simon Åström meddelat att han kommer lämna posten. Styrelsen kommer använda sig av en rekryteringsfirma för att säkra att arbetet håller en så kvalitativ nivå som möjligt. AxÖ Consulting är firman som kommer att driva rekryteringsarbetet på uppdrag av styrelsen. ÖSK:s ordförande Kent Persson berättar mer om hur processen ser ut:

– Nu under maj har vi lagt mycket tid på att ta fram den rätta kravprofilen utifrån vad vi ser är viktiga egenskaper hos vår kommande vd. AxÖ hjälper oss med det arbetet och vi involverar såväl styrelse och personal som personer runt omkring klubben. Både för att samla på oss så mycket input som möjligt och för att skapa en delaktighet i arbetet. Vi kommer annonsera ut tjänsten i början av juni och processen med intervjuer och tester av kandidater kommer ske under juni-juli. Målet är att vi ska ha klart med vem som blir ny vd i augusti. Det är vår ambition, sedan kan det alltid finnas förutsättningar som gör att vi får justera tidsplanen något. Det viktigaste är inte tempot utan att vi hittar rätt kandidat, säger Kent Persson.

Nuvarande vd Simon Åström jobbar sin sista dag den 24 maj och under tiden fram till dess att en ny vd är på plats så kommer Kent Persson vara arbetande ordförande och tillsammans med styrelsen stötta upp verksamheten.

– Vi har en fungerande organisation och vi känner alla varandra väl. Jag kommer lägga mer tid och vara närmare organisationen som arbetande ordförande fram till dess att den nya vd:n är på plats. Vi har utvärderat olika lösningar, och kommit fram till att det här är det mest naturliga de kommande månaderna. Jag har jobbat nära Simon och vi har haft ett gediget överlämningsarbete, avslutar Kent Persson.

ÖSK uppmanar alla intresserade kandidater till vd-rollen att hålla utkik efter annonsen som kommer att komma ut i ÖSK:s kanaler. För frågor om rekryteringen hänvisar klubben till Anneli Wallin på AxÖ Consulting: anneli.wallin@axoconsulting.se.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908