Vincent Thill ansluter på lån

Foto: Majerus / Bildbyrån

På övergångsfönstrets sista dag värvade ÖSK Fotboll den luxemburgska landslagsspelaren Vincent Thill från ukrainska Vorskla Poltava. Den offensiva mittfältaren ansluter på ett lån som initialt sträcker sig över tre månader.

Vincent Thill föddes år 2000 i Luxemburg och inledde sedan sin seniorkarriär som 16-åring i franska klubben FC Metz. Säsongerna 2018-2019 var Thill utlånad till Pau FC och US Orléans innan han tog klivet över till portugisiska CD Nacional. Efter ett år i klubben blev det en flytt till Ukraina och spel för Vorskla Poltava. Nu ansluter Vincent Thill på ett lån i ÖSK under de kommande tre månaderna.

Vincent kommer närmast från den ukrainska ligan. På grund av rådande omständigheter i landet har spelare fått möjlighet att lämna sitt lag på lån, initialt till och med den 30 juni. Vi får in en spelare som kan spela både centralt och på kanten i offensiva positioner. Han har en fin blick för spelet, bra teknik och en väldigt bra vänsterfot. Vincent kommer nyligen från spel med Luxemburgs landslag och ansluter till träningen på söndag, säger Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Vincent Thill anländer i Örebro under helgen och ÖSK jobbar för att så snabbt som möjligt få honom spelklar.

Vincent Thill
Född: 2000-02-04
Nationalitet: Luxemburg
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Fola Esch Youth, FC Progrés Niederkorn Youth, FC Rodange 91 Youth, FC Metz, Pau FC (lån), US Orléans (lån), CD Nacional, Vorskla Poltava

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908