Ny ÖSK-seger efter mål av Karlsson och sANDBERG

Under tisdagskvällen spelade ÖSK:s damer sin fjärde försäsongsmatch för året när Västerås BK 30 kom på besök till Behrn Arena. ÖSK tog ett tidigt ledningsmål genom Cornelia Karlsson och stod för en fin prestation i den första halvleken. De enda farligheterna för BK30 var ett par snabba omställningar som tvingade Ayranci-Dahlberg till fina räddningar. I den andra halvleken kom gästerna ut bättre och ÖSK fick inte till det fina spel man visade upp innan paus. Efter en dryg timmes spel kom även kvitteringen, som dock inte skulle stå sog särskilt länge. För sex minuter senare fick Sara Sandberg till ett vackert distansskott som hittade in i krysset. Ställningen 2-1 stod sig sedan matchen ut och i och med det är ÖSK fortfarande obesegrade under försäsongen 2022.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Känslan är att vi går ut i den här matchen och startar oerhört bra. Vi kommer väldigt rätt i vår speluppbyggnad första 30-35 minuterna och gör det jättebra. Sedan brister fortfarande skärpan lite när vi ska ta oss fram till mål och omsätta spelet till avslutslägen. Vi är lite för ineffektiva i det skedet. Jag tycker även att vi börjar bli bättre på övergången i när vi går från att försvara högt till att försvara lågt, men det finns fortfarande en bit kvar där. Så vi är ganska nöjda med första halvlek. Vi leder med 1-0 men jag tycker kanske att vi ska omsätta det i något mer mål. I andra halvlek blir det lite som mot KIF, när motståndet ändrar om och vi har lite svårt att anpassa oss efter de nya förutsättningarna. Vi blir lite för statiska i vårt anfallspel och slår bort en del i uppbyggnaden. Vi blir även lite låga och oorganiserade, så att vi har lite saker att förbättra. Men det är så klart skönt att vi vinner i dag.

– Så klart betyder det något att vi är obesegrade efter de här fyra matcherna. Vi vill vinna varje match vi spelar, även om det inte är det primära nu under försäsongen. Sedan tycker jag att vi är värda de här vinsterna. Stundtals gör vi väldigt bra aktioner, men sedan finns det som sagt delar av matcherna som är lite sämre. Får vi bara bort de där dipparna, så kommer det här kunna bli riktigt bra.

Statistik
Resultat: 2-1 (1-0)
Målskyttar ÖSK: Cornelia Karlsson(7') och Sara Sandberg (66')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Hanna Göthberg - Caroline Zandén (K) - Alicia Wood
Ebba Lundquist - Agnes Andersson - Isabelle Fredriksson - Cornelia Karlsson
Emilia Andersson - Sara Sandberg - Izabella Hurtig

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908