Förlust mot Västerås

Under lördagseftermiddagen tog ÖSK emot Västerås för en derbykantad träningsmatch. Efter en mållös första halvlek tog gästerna ledningen efter en timmes spel. ÖSK försökte trycka på framåt men istället för kvittering blev det 0-2 i slutminuterna vilket också blev slutresultatet.

Matchen inleddes i strålande solsken. Första kvarten innehåll relativt slarvigt passningsspel och få offensiva lägen. I den 23:e minuten slog Bergmark iväg en djupledsboll som DG hann först på men blev alldeles för ensam i straffområdet och det farliga läget rann ut till en hörna. I den 34:e minuten kom första halvleks bästa målchans efter en kort VSK hörnvariant där bollen hittade fram till bortre delen av straffområdet och stöttes i stolpen av framrusande Merbom Adolfsson. Några minuter senare var det ÖSK´s tur att skapa en rejäl målchans. Yasin tog sig fram på högerkanten och spelade in ett lågt inspel som Seger mötte direkt i höjd med straffpunkten men bollen gick tätt utanför målet. Strax därpå tog Yasin fart på nytt ute till höger och slog in ett snabbt inlägg som Björndahl sånär kunde stöta i mål men bollen smet utanför stolpen. Med minuten kvar av första halvlek sköt bortalagets kapten Johansson i stolpen efter ett snabbt lågt inspel från vänsterkanten som överraskade hemmaförsvaret men åter igen var marginalerna på det svartvita lagets sida.

En kvart in i andra halvlek skapade bortalaget en farlig chans på vänsterkanten, bollen slogs in mot straffpunkten och där kunde Johansson behärskat trycka in 0-1 förbi en chanslös Allain. I den 62:a minuten bröt Yasin in från högerkanten och tryckte iväg ett skott som dessvärre gick högt över. Med 20 minuter kvar var det gästerna som skapade en riktig farlig målchans när Tronét serverades på bortre stolpen och drog till med ett volleyavslut tätt över. I den 80:e minuten fick Milleskog ett skottläge efter en lång hörna, Noels avslut gick dock en bit utanför. Med fem minuter kvar slogs en låg boll in i ÖSK´s straffområde och efter flertalet överhopp nådde den Gefvert vid bortre stolpen som tog emot, vrickade sig förbi sin försvarare och placerade in 0-2. Mer farligheter än så blev det inte i dagens match och gästande Västerås avgick med segern.

Nästa match för ÖSK spelas 26 mars kl. 15.00 hemma mot Degerfors IF.

Resultat: 0-2 (0-0)
Mål: Johansson (60’), Gefvert (84’).
Varningar: Mpindi, Johansson, Ali.
Byten ÖSK: David Seger ut – Elias Barsoum in (58’), Erik Björndahl ut – Noel Milleskog in (58’), Ahmed Yasin ut – Jake Larsson in (68’), Hussein Ali ut – Daniel Björnquist in (75’).
Byten Västerås: Victor Prodell ut – Viktor Granath in (68’), Pedro Ribeiro ut – Alex Douglas in (68’), Filip Tronét ut – Mohammed Mahammed in (75’), Simon Johansson ut – Miguel Sandberg in (80’), Simon Gefvert ut – Max Larsson in (86’), Alex Lindelöv ut – Jakob Lindahl in (88’).
Domare: Mohammed Al-Hakim, Niklas Alfredsson (ass.), Alexander Milovanovic (ass.).